Sosyal Belediyecilik çalışmaları kapsamında 4 yılı aşkın süredir hizmeti yediden yetmişe vatandaşın ayağına götürme görevini kendisine şiar edinen Isparta Belediyesi, son olarak Darıören köyünde yaşayan çocukları internet, anaokulu ve sağlık otobüsü ile tanıştırdı.

Isparta"ya 40 kilometre uzakta olan Darıören Köyü tıpkı “orda bir köy var uzakta gitmesek de görmesek de o köy bizim köyümüz” şarkısındaki gibi çocukların sevinçlerine sahne oldu. Onlar Türkiye"nin geleceği için Darıören köyünden filizlenen binlerce minik yüreklerden sadece bir kaçıydı. Isparta Belediyesi tarafından ayaklarına kadar giden hizmetle birlikte eğlenceyi, sağlıklı yaşamı ve teknolojiyi köylerinde görme sevinci ile coşturdular köyün sokaklarını.

 Göreve geldiği günden buyana sosyal belediyecilik alanında yaptığı atılımlarda öncelikli hedefinin geleceğe yatırım olduğunun altını çizen Başkan Balaman"ın hizmetleri Isparta sınırlarının da dışına çıktı.

 Bu bağlamda Isparta Belediyesi bünyesinde bulunan ve komplike bir hizmet ağı olarak hizmet veren Gezici Sağlık Otobüsü, Gezici Anaokulu ve Gezici Sağlık Otobüsü, son olarak da Darıören köyünde yaşayan çocukların hizmetine sunuldu. Konu ile ilgili olarak görüşlerini dile getiren Belediye Başkanı Hasan Balaman şunları söyledi. “bizler geleceğe yapılan yatırım gençliğe yapılan yatırımdır” sloganı ile 4 yılı aşkın süredir Isparta halkına ve öncelikle de çocuklarımıza gençlerimize hizmeti her zaman ön planda tuttuk. Bizlerin vesilesi ile hayatlarında ilk defa bilgisayarla tanışan, doktorun ilk defa ayağına giden ve televizyonlardan hayal meyal hatırladığı oyuncuları kucaklarında bulmalarına ve onları onure etmek adına yaptığımız bu hizmette bir nebze de olsa evlatlarımızın sevinçlerine ortak olabiliyorsak en büyük hizmet ve gurur bizim için elbette bu.

 Isparta"mızın köylerinden olan Darıören Köyünde yaşayan evlatlarımızın da bu hizmetlerimizden nasiplerini almaları elbette sevindirici bir durum. Belediye Başkanı olarak bu tür hizmetlerimizin devam edeceğini söylemek istiyorum.”dedi.


Diğer taraftan köye giden hizmetlerden dolayı Belediye Başkanı Hasan Balaman"a teşekkür ettiler. Yapılan hizmetin her alanda başarıya ulaşacağının altını çizen Darıören Köyü Muhtarı Hüsrev Güngör, yapılan hizmetin devamının gelmesini istedi.

Bir gün boyunca her türlü imkanlardan faydalanan minik yürekler de gelece dair endişelerini bir nebze olsa unutup çocuk olmanın tadına varırken, Başkan Balaman"a da teşekkür etmeyi ihmal etmediler.