Beyin kanaması tanısıyla Davraz Yaşam Hastanesi’ne getirilen 83 yaşındaki hastanın beyin ölümü gerçekleşti. Hastanın böbrekleri ise Antalya ve İstanbul’da organ bekleyen hastalara umut olacak. 

Beyin kanaması tanısı ile Davraz Yaşam Hastanesi’ne getirilen 83 yaşındaki Şaziye Tasar’ın beyin ölümü gerçekleşince Isparta Organ Nakli Koordinatörleri hasta yakınlarıyla görüşerek organ bağışı talebini iletti. Hasta yakınları bağışı kabul edince 83 yaşındaki Şaziye Tasar’ın böbrekleri İstanbul ve Antalya’ya gönderilerek organ bekleyen hastalara umut oldu. 

Konuyla ilgili Davraz Yaşam Hastanesi’nden yapılan açıklamada “9.10.2017 öğlen saatlerinde Özel Davraz Yaşam Hastanesine başvuran 83 yaşındaki Isparta doğumlu Şaziye Tasar, beyin kanaması tanısıyla yoğun bakım ünitesine yatırılmış olup bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak beyin ölümü gerçekleşmiştir. Bunun üzerine Isparta Organ Nakil Kordinatörleri hasta yakınlarıyla görüşerek organ bağış talebini iletmiş, sayın Galip İbrahim Tasar, sayın Adnan Tasar ve sayın Yücel Tasar aldıkları ortak karar ile büyük bir duyarlılık göstererek annelerinin organlarını başka insanlara umut olması ve başka canlara hayat kazandırması temennisi ile bağışladıklarını açıklamışlardır. Daha sonra nakil süreci başlatılmış, ilgili tüm Davraz Yaşam Hastanesi personelinin yoğun çabaları ile birlikte, sabaha doğru Antalya’dan organ nakli ekibi gelerek, Davraz Yaşam Hastanesi Ameliyathanesinde hastanın karaciğer ve böbreklerini nakile uygun olabilecek şekilde almıştır.  Böbrekler karayolu ile Antalya’ya; karaciğer ise hava yolu ile İstanbul’a gönderilmiştir. Bu süreçte yoğun çaba harcayan organ nakil kordinatörleri Op. Dr. Mustafa Yiğit ve hemşire Evrim Topuz’a destekleri için teşekkür ediyoruz. Merhumeye Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz. Bu duyarlı davranışlarından dolayı Davraz Yaşam ailesi olarak tasar ailesine teşekkür ediyor, Tüm Isparta halkına organ bağışı açısından örnek olmasını temenni ediyor, tüm halkımıza sağlıklı günler diliyoruz” denildi.