Eğirdir Kaymakamı Ömer Ulu: “Örgütlenme özürlü bir toplumuz”

 

Eğirdir Gölü Üst Yönetim Kurulu bugün toplandı. Toplantıya Eğirdir Kaymakamı Ömer Ulu başta olmak üzere, Üniversite, Isparta Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, kooperatif başkanları ve köy muhtarları katıldı.

 

Konu ile ilgili olarak bir konuşma yapan Eğirdir Kaymakamı Ömer Ulu, göl kirliliği ile ilgili yapılan toplantıların hemen hemen hepsinde kesin bir sonucun elde edilemediğini belirterek, sorunun halen daha gündemde olduğunu belirtti.

Kurumların hiçbir sorunu üzerine almadığını dile getiren kaymakam Ulu, göl kirliliği sorununun bazı kurumlar arasında gidip geldiğini kaydetti.

 

Eğirdir Gölün"den Isparta"nın neredeyse her kesiminin faydalandığını söyleyen Kaymakam Ömer Ulu, her kurumun kendi başına hareket ettiğini belirtti.

 

Gölü kirleten unsurlardan bir tanesinin zirai ilaçlar olduğunu dile getiren Kaymakam Ömer Ulu, Eğirdir"de büyük bir alanda elmacılık tarımının yapıldığını, bundan dolayı da yılda 10 sefer ilaçlama yapıldığını söyledi. Bu nedenden dolayı tarımla uğraşanların zirai ilaç bulaşmış traktörlerini ve benzeri makinelerini göle yakın yerlerde yıkamasından dolayı da gölün kirlediğini dile getiren Kaymakam Ulu, suçun tarımla uğraşanlarda olmadığını, suçun oraya zirai ilaç temizlemesi yapılacak bir yerin yapılmamasında buldu.

 

Isparta Belediyesi"nin gölden büyük oranda su çektiğini belirten Eğirdir Kaymakamı Ömer Ulu, ancak belediyenin göle hiçbir şey vermediğini belirterek, “Eğirdir gölünden Isparta ve çevre ilçelerden hemen hemen herkes faydalanıyor. Bu nedenden dolayı gölün kirlilik sorunu herkesin sorunudur. Bu soruna herkes el atıp düzeltilmesi konusunda çözüm önerileri bulmalıdır. Bu gün yaptığımız bu toplantıyı da çözüm önerileri alıp ve bunları uygulamak için gerçekleştiriyoruz. Bu toplantılarımız sadece Eğirdir"de yapılmayacak. Gelendost, Yalvaç gibi ilçelerimizde de bu gibi toplantılarımızı yapıp çözüm önerilerini alarak uygulamaya sokacağız” şeklinde konuştu.