Orman Köylüsüne Büyük Destek

Köylerde gelir getirici tür ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor. 

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü Bölge Müdürü Kenan Akduman’ın sevk ve idaresinde önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyor.

2017 yılı Kasım ayından beri Isparta’da başarıyla görev yapan Bölge Müdürü Kenan Akduman, özellikle “Orman Köylüsüne” yönelik olarak uygulanan “Gelir Getirici Tür Ağaçlandırma” projesi kapsamında önemli çalışmalara imza attı.

Bu kapsamda Keçiborlu İlçesine bağlı Ardıçlı ve Kuyucak Köylerinde gelir getirici tür ağaçlandırma kapsamında önemli çalışmalar yapıldı.

Ardıçlı Köyünde 150 dönüm alanda 5500 adet zeytin fidanı, 100 dönüm alanda 5 bin adet badem fidanı ve 50 dönüm alanda 8 bin adet lavanta fidanı dikimi gerçekleştirilirken, lavanta ve zeytin fidanlarının etrafına da 4 bin adet iğde fidanı dikimi yapıldı.

Önümüzdeki günlerde 75 dönümlük alanda 3 bin adet daha zeytin fidanı dikimi yapılacak.

Aynı şekilde Kuyucak Köyünde 6 dönüm alanda 1700 adet ceviz fidanı, 100 dönüm alanda 11 bin adet lavanta fidanı dikimi gerçekleştirilirken, lavanta dikimi yapılan sahanın etrafına da 6 bin adet iğde fidanı dikildi.

Önümüzdeki süreçte 50 dönüm alanda 5 bin adet daha lavanta fidanı dikimi planlanmaktadır.

Dikimi yapılan fidanların bakımını 3 süreyle orman teşkilatı yapacak. 3 yıl sonra köyde bulunan hane sayısına göre dağıtımı yapılacak.

DOĞAL BAL ORMANLARI OLUŞTURULDU

Yapılan ağaçlandırma çalışmaları aynı anda iki amaca hizmet edecek. Hem orman köylüsüne destek sağlanacak hem de arıcılık ve bal üretimi açısından da önemli bir alt yapı oluşturulmuş olacak. Doğal bal ormanları oluşturuluyor.

ORMAN TEŞKLİATININ 180. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

Orman Bölge Müdürlüğüne teşekkür eden ve 180. Kuruluş yıldönümünü kutlayan Ardıçlı Muhtarı Yakup Yolcu; “Ardıçlı Köyü gülüyle meşhur olan bir köy. Ve bizim ana geçim kaynağımız gül. Orman teşkilatı bugüne kadar köyümüze çok önemli katkılar sağladı. Sağ olsunlar orman teşkilatımız köyümüzde alternatif ürün olarak zeytin, badem, iğde ve lavanta dikimi yaptı. Dikimi yapılan fidanlar şuan çok neşeliler. İnşallah büyüyüp verim vermeye başlayınca köylümüz için ek bir gelir kaynağı olacaktır.” dedi.

ALLAH ORMAN TEŞKİLATINDAN RAZI OLSUN 

Daha önce köylü vatandaşımız ormancı gördüğünde kaçıyordu, şimdi ise kucaklıyoruz diyen Kuyucak Muhtarı Mehmet Aydemir ise; “Orman teşkilatına ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.

Orman teşkilatının köylere büyük faydalar sağladığına vurgu yapan Aydemir; “Şimdi orman teşkilatı köylerimizi ziyaret ederken, köye bereket getiriyor, bolluk getiriyor. Şahsen biz Kuyucak halkı olarak müteşekkiriz. Allah orman teşkilatımızdan razı olsun. Benim köyüme bugüne kadar birçok destekleri oldu ve olmaya da devam ediyor. 

16 bin lavanta fidanı ile birlikte alternatif ürün kapsamında 1700 adet ceviz ve 6 bin adet iğde fidanı dikimi yapıldı.

Bütün bu yatırımlar burada turizmi de etkilemekte. Lavanta Diyarı olarak ünlenen köyümüze geçen sene 300 bin turist gelmişti, bu seneki hedefimiz Allah izin verirse 600 bin” diye konuştu.