Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Mart ayı içerisinde baraj ve içme suyu gölleri çevrelerinden başlayarak tüm Türkiye'de yeşil kuşak ağaçlandırması yapacaklarını bildirdi.
 
Bakan Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yapılan yatırımların temel atma ve açılış törenine katılmak için geldiği Isparta'da, partisinin Isparta İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.
 
8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayan Eroğlu, kadınların sadece 8 Mart tarihinde değil, her gün kutlanması gerektiğini bildirdi.
 
Kendisini Isparta'nın hizmetkarı olarak değerlendiren Eroğlu, Isparta'ya elleri boş değil, heybeleri dolu olarak geldiklerini anlattı. Isparta'da 32 tesis için temel atma ve açılış merasimini gerçekleştireceklerini kaydeden Eroğlu, Isparta'da bu yıl içinde de 374 milyon 82 bin lira maliyetle 45 proje gerçekleştireceklerini dile getirerek, AK Parti iktidarından önce hiç bir bakanın Isparta'ya böyle bir müjdeyle gelmediğini ifade etti.
 
Isparta'nın talepleri doğrultusunda ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ve AK Parti iktidarında Isparta'ya ciddi oranda önem verildiğini vurgulayan Eroğlu, iktidarları döneminde Isparta'ya 2 milyar liralık yatırım yapıldığını, bu yatırımların 510 milyon liralık kısmının da kendi bakanlıklarına ait olduğunu bildirdi.
 
Yeşillendirme çalışmalarına ağırlık vereceklerini kaydeden Eroğlu, bu doğrultuda baraj çevrelerinde yeşil kuşak projeleri başlatacaklarını söyledi. Projenin eylem planını hazırladıklarını dile getiren Eroğlu, "Mart ayı içerisinde tüm baraj gölleri, içme suyu göllerinden başlayarak tüm Türkiye'de yeşil kuşak ağaçlandırması yapacağız. Daha önce de ağaçlandırma ve erozyon kontrol eylem seferberliği başlatmıştık" dedi.
 
-Taş ocakları ile ilgili çalışmalar-
 
Bir gazetecinin "Isparta'da taş ocakları oldukça fazla, bu konuda bir çalışma yapıyor musunuz-" sorusu üzerine Bakan Eroğlu, taş ocaklarına da ihtiyaç duyulduğu yanıtını verdi.
 
Taş ocaklarının tabiatı tahrip etmemesi gerektiğini vurgulayan Eroğlu, şunları söyledi:
 
"Taş ocağı için ruhsatı var mı, ÇED Belgesi, ormanlık alandaki biyo çeşitliliğe zarar verip vermesi gibi faktörleri değerlendiriyoruz. Bir de görüntü kirliliği yaratıyor mu- Buna da bakıyoruz. Bir izni imzalarken, kurulması gereken yerin görüntüsünü inceliyoruz. Köylere, okullara mesafesini ölçüyoruz. Bütün madenciler bize gelirken rehabilitasyon belgesi hazırlıyor. Taşı alır ama orayı derme çatma bırakamaz. Maden ve orman mühendisleri alanla ilgili olarak bir ıslah projesi hazırlıyor. Onu da onayladıktan sonra ocağın kurulmasına müsaade ediyoruz."
 
Konuşmanın ardından Eroğlu, kendisine hediye vermek isteyen AK Parti Isparta İl Başkanı Nuri Uzaktaş'a "Hediye alacak kadar bir şey yapmadım. Böyle bir hediye verirseniz bir daha gelmem" diye espri yaptı.