Orman ve Su İşleri Bakan Veysel Eroğlu, "Bunlar parti kapatmakta, Gezi olaylarında, 17 Aralık'ta muvaffak olamadılar. Şimdi gözlerini 2015 seçimlerine diktiler" dedi.

Eroğlu,  Isparta Süleyman Demirel Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti 5'inci Merkez İlçe Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin AK Parti sayesinde, 12 yılda nereden nereye geldiğinin hatırlanması gerektiğini kaydetti. 

Geçmişte Türk lirasında 6 sıfır olduğunu, IMF'ye olan borçtan dolayı IMF memurunun devlet başkanı gibi karşılandığını, Anayasa kitapçığı atıldı diye ekonomik kriz yaşandığını hatırlatan Eroğlu, şöyle konuştu: 

"Allah'a şükür şimdi büyük, güçlü bir Türkiye var. Gündemi belirlenen değil, gündem belirleyen ülke var. Cenab-ı Allah'a ne kadar hamd etsek azdır." 

"Türkiye'nin önünü kesmek için büyük bir gayret var"



Türkiye'nin büyük bir küresel güç olma yolunda ilerlediğini ifade eden Eroğlu, 2023, 2051, 2071 hedefleri için mesai mefhumu demeden çalıştıklarını kaydetti. "Yatırım denilince akla gelen bizim hükümetimizdir. Bizim yaptıklarımıza muhalefetin hayalleri bile ulaşamaz" diyen Eroğlu, "Türkiye büyüyor, gelişiyor. Türkiye'nin önünü kesmek için büyük bir gayret var" diye konuştu.

Eroğlu, şöyle devam etti:

"Partiyi kapatmaya muvaffak olamadılar. Gezi olaylarını denediler, muvaffak olamadılar. Nereden vuralım dediler ve 17 Aralık operasyonunu gerçekleştirdiler. 17 Aralık'ın sebebi budur, mesele milletin önünü kesmektir. Gördülerki Türkiye ayağa kalkıyor, bunun önünü kesmek gerekir, dediler. Ülkenin düşmanları maalesef böyle bir komplonun içine girdi. Ama onların bir hesabı varsa Cenab-ı Allah'ın da bir hesabı var. Bunlar milletin ferasetini de göremediler. Merak etmeyin bu ülkenin bahtı açık, yıldızı parlak."



Türkiye'de bir yükselişin olduğunu dile getiren Eroğlu, "Bunlar parti kapatmakta, Gezi olaylarında, 17 Aralık'ta muvaffak olamadılar. Şimdi gözlerini 2015 seçimlerine diktiler. Sizler 2015 seçimlerinde bunlara yine derslerini verecek misiniz.? Isparta'dan 4-0 lık bir netice bekliyoruz" dedi.

Eroğlu'na konuşmasından sonra kendi portresinin dokunduğu halı hediye edildi.

AK Parti Merkez İlçe Kongresi'nde mevcut başkan Ömer Parlak tek aday olarak seçime girdi.