Isparta Orman Bölge Müdürlüğünde Yangınla Mücadeleye Yönelik Eğitim ve Tatbikatlar Yapıldı
Isparta Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı birimlerinde yangın mevsimine hazırlık maksadıyla özellikle mesleğe yeni başlayan personele yönelik orman yangınları, söndürme organizasyonları, koruyucu donanım, kullanılan araç ve gereçler ile ilgili görsel ve uygulamalı eğitim çalışmaları yapıldı.
Isparta Orman Bölge Müdürlüğü ve bağlı birimlerinden Isparta, Eğirdir, Sütçüler, Burdur, Bucak, Gölhisar ve Dinar İşletme Müdürlüklerinde görev yapan personele yönelik eğitim ve tatbikat çalışmaları başarıyla gerçekleştirildi.  
Orman yangında erken müdahalenin önemine dikkat çeken Isparta Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy;  “Doğal kaynaklarımız olan ormanlarımıza en büyük zarar veren unsurlardan birisi de orman yangınlarıdır. Orman yangınları can, mal ve servet kaybına yol açmaktadır. Ayrıca biyolojik çeşitliliği kesintiye uğratarak, hava kirliliğine sebebiyet vermektedir. Orman yangınlarıyla mücadele tehlikeli ve zor bir çalışmadır. Bu nedenle öncelikle yangın çıkmaması için halkımızı bilinçlendirilmelidir. Yangınla mücadele araç ve ekipmanları hazır hale getirilmeli, kendimizi bilgi, fizik ve düşünce olarak hazırlamalıyız.
Ayrıca yangın söndürme çalışmalarının vatan savunması gibi kutsal bir görev olduğunu asla unutmayalım. Bu uğurda meslek şehitlerimiz bulunmaktadır. Onun için öncelikle sağlık ve güvenlik kurallarına dikkat edilerek erken müdahale edilmesi büyük önem arz etmektedir. 
Bu kapsamda 2020 yılının en az orman yangını ve en az hasarla, kazasız, belasız geçmesini temenni ediyorum. Bu uğurda çalışacak olan tüm ekip arkadaşlarımıza önce sağlık sonra kolaylıklar diliyorum” diye konuştu.