İşte o açıklamalar

Sayın Baydar’ın ziyaretinden önceden bilgim yoktu. Ancak bugün sayın genel başkanımız hakkında düzenlenen tezkereyi protesto için meclis başkanı ile yapılan görüşme sırasında aramızda görüşme oldu. Sayın Baydar yanlış anlaşılacak bir durum olmadığını Aydın Milletvekili Osman Aydın yeğeninin ameliyatı için Isparta’da bulunduğunu oradan Yalvaç’a uğradıklarını belirtti.

Partili arkadaşlarımız kendi değerlendirmeleri doğrultusunda çalışmalarını yaparlar, biz onu saygıyla karşılarız. Ancak hepimizin ortak amacı laik demokartik cumhuriyetin son kalesi olan CHP’nin kurumsal kimliği yararına çalışmayı esas almasıdır.

Cumhuriyetin son kalesi, çağdaş, demokartik, laki cumhuriyetin son kalesi CHP’dir. Hepimizin CHP’nin kurumsal kimliğini başarıya ulaştırma gibi tarihi bir görevi vardır. Kuvayi Milliye ruhuyla yargıyı, orduyu, yasamayı, denetime alan gayri milli anlayışyla BOP temsilciliği yapılan AKP’ye karşı ulusumuzun özgürlük ve bağımsız kimliğini korumak, yurtta barış, cihanda barış anlayışını egemen kılmak ve Cumhuriyetin kazanımlarından ödün vermemek adına birlik, beraberilk içinde çalışmamız gerekiyor.