Türkiye’nin birbirine en yakın iki ili olan Batı Akdeniz Bölgesi’ndeki Burdur ve Isparta illerinde örnek, ortak bir çalışma yürütülüyor. Aynı hat üzerinde olan, birbirine yakın bölgelere konuşlanan Burdur 1 ve 2’inci Organize Sanayi Bölgeleri ile Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi için ‘ortak bir arıtma tesisi’nin hayata geçirilmesi planlanıyor.

Isparta ve Burdur, geçmiş senelerdeki kötü örneklerin aksine, yeni bir başlangıçla, ‘ortak aklı’ öne çıkaran bir ortak çalışma için adım atıyor. Burdur ve Isparta OSB yöneticileri, müşterek yapılması planlanan Arıtma yatırımı için ilk defa bir araya geldiler. Burdur 1’inci, 2’inci Organize Sanayi Bölgesi ve Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulu üyeleri, müşterek yapılması planlanan Atıksu Arıtma Tesisi yapımını görüştüler.

Burdur’da 2. OSB Müteşebbis Heyet Başkanı Vali Şerif Yılmaz ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya; Isparta Valisi Şehmus Günaydın da katıldı. Toplantıya; ayrıca Burdur 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Feyzi Oktay, Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabulut, Burdur 1’inci, 2’inci ve Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgeleri’nin yönetim kurulu üyeleri, daire müdürleri ve OSB müdürleri katıldı. Burdur ve Isparta’nın birbirine yakın konumda bulunan OSB’leri için yapılması planlanan Atıksu Arıtma Tesisi yapım süreci ile ilgili bir araya gelen yetkililer, müşterek yapılması planlanan tesisle ilgili görüş alışverişinde bulundular.

Vali Yılmaz toplantının başında yaptığı konuşmasında; hem yapım maliyeti, hem de yapım sonrası tesisin işletilmesi süreci ile ilgili önemli bir tasarruf sağlanacak bu müşterek atıksu arıtma tesisinin diğer iller için de örnek teşkil edeceğine vurgu yaptı. Toplantının devamında Atıksu Arıtma Tesisi ile ilgili üç OSB’nin idari personelleri tarafından ortak hazırlanan sunum, Burdur 2. OSB Müdürü Bülent Arslanboğa tarafından yapıldı. Yapılan sunumla birlikte, plan lanan atıksu arıtma tesisinin yapılacağı alan ve ortak tek bir arıtmanın yapılmasının sağlayacağı avantajlarla ilgili, katılımcılar da projeyi tam olarak değerlendirme fırsatı buldu. Toplantıda Atıksu Arıtma Tesisinin üç OSB tarafından ortak yapılması ile ilgili prensip kararı alınarak, tesis için belirlenen alanın uygunluğu ve bundan sonra izlenecek süreçle ilgili görüş ve öneriler ortaya kondu.