AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, 6 ay önce hizmete giren özel çağrı merkezinde bu ay itibariyle istihdamın 400'e, yıl sonu itibariyle de 1000'e ulaşacağını müjdeledi.

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Ulaştırma Bakanlığı'nın desteğiyle kamu-özel işbirliği modeliyle kurulan çağrı merkezinin istihdam açısından çok önemli olduğunu söyledi. Yüzde 100 doluluğa uluşan OSB'de 2000 istihdam olduğunu belirten Bilgiç, "6 ay önce kurulan çağrı merkezinde şu an 210 kişi çalışıyor. Ay sonu itibariyle bu sayı 400'e çıkacak. Yıl sonunda ise istihdamımız 1000 olacak" dedi.

1.5 MİLYON ÖDENEĞİ BEN ÇIKARTTIM, YERİ HAZIRLADIK

Milletvekili Bilgiç, eski Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan'ın programını ve diğer gelişmeleri şöyle açıkladı:

"Öncelikle sayın bakana teşekkür ediyoruz. Keyifli bir program oldu. Sabah işadamı arkadaşlarımızla biraraya geldik. Arkasından çağrı merkezimizin açılışını yaptık. Son derece önemli. Sayın bakanımızın çok büyük emek ve destekleri var. Bu desteklerinin devam edeceğinin müjdesini verdi. Şu an 110 kişi çalışıyor. Şu an Dijitürk ile anlaşma sağlandı 150 kişi onlar için, 20 de Telekom için personel alınacak. Yaklaşık 400 istihdama ulaşıyor. Yıl sonuna kadar 1000 kişiye ulaşacağız. Bu bir amu-özel işbirliğidir. Yerini İl Özel İdaresi hazırladı. Yerinin hazırlanması için gereken 1.5 milyonluk ödeneği ben gönderttim. Yeri hazırladık teslim ettik. Firma da gereğini yaptı. Biz onlara teşekkür ediyoruz. Hizmet alan firmalar son derece memnun.

DEREBOĞAZINDA GELİŞME

Sayın Bakanımız Ispartanın gündemini meşgul eden Dereboğazı ile ilgili olarak bilgi verdi.Müjde gibi değerlendirmiyorum. Bildiğimiz yürüyen bir projeyle ilgili bir bilgilendirmedir. Burada en önemlisi Ağlasun kavşağından Kazak Tünellerine kadar olan kısmın hemen ihalesi yapılacak. Bu bizim için son derece önemli. Diğer proje tamamlandığında da inşallah ekim ayında kalan 80 kilometrelik bölümün ihalesi yapılmasını istiyoruz. Antalya tarafından da 10 km. ihaleye çıkılıyor. Arada 60-65 km. kısım kalıyor. Ekim ayında ihalesi yapılacak.

HIZLI TREN VE GELİNCİK YOLU

Hızlı trenle ilgili 2016 yılında yapımının başlanacağı duyuruldu. Bu bizim için önemli bir müjde oldu. Bizim burada gayretimiz bu yapımın Antalya tarafından başlanması. Böylece Antalya-Isparta ulaşımının hemen başlaması sağlanacak. Gelincik Yolu ile ilgili olarak Isparta'dan ayrılırken oradan gitti. Bizzati yolun durumunu gördü. Hemen projesi bitmek üzere. Gerekli bilgiyi aldık. Bu yıl içinde ihaleye çıkılması talimatı verdi. Burdur ve Isparta sinerjisi açısından elzem bir yol olduğunu müşade etti. Netice itibiriyle Isparta açısından son derece verimli."