AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin katılımıyla düzenlenen Genişletilmiş İl Divanı toplantısında 16 Nisan Refarandumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 1 dakikayı bile boş geçirmeden 300 bin seçmene ulaşmayı hedeflediklerini belirten Zabun, şöyle konuştu: "Yoğun bir temponun içinden geçiyoruz. Bugüne kadar omuz omuza büyük fedakarlık örneği göstererek gece gündüz gayret ettik, çabaladık. Mahalle toplantılarına kadar yaptık. 15 Temmuz'da bir saldırıyla karşı karşıya kaldık.

Orada şahit olduğumuz şey çok açık ve netti. Isparta olarak birçok kardeşimiz erken saatlerde yaptığımız çağrıya çok kısa sürede karşılık vererek memleketine milletinin geleceğine sahip çıktı ve duruşunu ortaya koydu. Hiçbir hemşehrimizin gözünde korkudan eser yoktu. Ne ile karşılaşacağını bilmeden büyük bir kararlılıkla büyük bir cesaretle meydanlara indi. 15 Temmuz’u yaşadıktan sonra AK Parti olarak kurulduğumuz günden beri en temel hedeflerimizden biri bu ülkeyi cunta anayasasından kurtarıp sivil bir anayasa ile buluşturmaktı.

Konjektürel şartlar ve meclisteki milletvekili sayımız itibariyle bugüne kadar bunu ne kadar arzu ettiysekte tam anlamıyla gerçekleştiremedik. İlk defa 15 Temmuz'da milletimizin arasındaki birlik beraberlik bağlarının güçlenmesinden dolayı MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin duruşu ve çağrısını ortaya koyması ve desteğini ifade etmiş olması karşısında yeni bir anayasa paketiyle bugün çalışmalar başladı. Meclisten bu emanet şimdi bize devredildi ve bunu bizim vatandaşımıza anlatmaya başlamamız lazım. Bu bilinci oluşturmamız lazım. Bu aşamadan sonra teşkilat olarak bir dakikamızı bile boş geçirmeden kapı kapı 300 bin seçmenimize bire bir ulaşarak anayasa değişikliğini anlatacağız."