Belediye Başkanı Günaydın'ın A Haber'e Belediye'nin 15 Temmuz programları ile ilgili açıklama yapması AK Parti kanadında rahatsızlık yarattı.

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, "Biz, Belediyenin, herhangi bir siyasi partinin ya da bizim (AK Parti) herhangi bir alternatif program gerçekleştirmesini doğru bulmuyoruz.

Ama sayın Günaydın 'illa ben alternatif bir program yapacağım' diyorsa 15 Temmuz'dan 5 gün sonra 20 Temmuz'da yapabilir" dedi.

240 vatandaşımızın şehit olduğu, yüzlerce kişinin yaralandığı terörist darbe girişiminin 1.yıldönümüne yaklaşılırken gerek AK Parti'de gerekse kamu, kurum ve kuruluşlarında anma ve demokrasi zaferi kutlama programlarına ilişkin hazırlıklara başlandı. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Isparta'da da 15 Temmuz terörist darbe girişimini unutturmamak için şehitler anılacak, halkın demokrasi zaferi çeşitli etkinliklerle kutlanacak. 

BELEDİYEDEN 15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİ

Isparta Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın,  önceki gün akşam 15 Temmuz program hazırlıkları ile ilgili A Haber Televizyonu'na özel açıklamalarda bulundu.

Günaydın, Belediye'nin 15 Temmuz'a özel etkinlikler düzenleyeceğini belirterek "Dini inancımızdaki samimiyetimizi ve şehitlerimizin önemini ve onların ruhunun rahat etmesi açısından ayın 15’inde biz hatta 14’ünde başlıyoruz. Camilerimizde mevlüt okutup halkımıza da Isparta’nın töresine uygun ikramlarda bulunmayı düşünüyoruz. Arkasından 15 Temmuz’da tekrar bu zafer kutlamasını sağlayacak etkinliklerin içerisine giriyoruz ve başlıyoruz. Tabii meydan nöbetlerine belediye, şahsım olarak etrafım olarak hepimiz bu hafta boyu buna katılmak istiyoruz ve katılacağız. Çünkü olayın önemi çok büyük. Türk halkı ve türk milleti hiçbir zaman ihaneti unutmayacak ve unutturulamayacak" diye konuştu.

Belediye Başkanı Günaydın'ın bu açıklaması AK Parti kanadında rahatsızlık yarattı. AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, 15 Temmuz anma ve demokrasi zaferi kutlama programlarının siyasi bir organizasyon olmadığının altını çizdi. Alternatif bir programa izin verilmeyeceğini belirten Zabun, "sayın Günaydın, 'illa alternatif bir program yapacağım' diyorsa 15 Temmuz'dan 5 gün sonra yapsın" dedi.  Zabun, şu açıklamayı yaptı:

15 TEMMUZ ÜLKENİN ÜZERİNDE OYNANAN OYUNUN BOZULDUĞU TARİHİ BİR GÜNDÜR

 "15 Temmuz, milletin komple siyasi görüşüne, farklılığına bakmadan püskürttüğü ve ülkenin üzerinde oynanmak istenen oyunu bozduğu tarihi bir gündür. Ben her zaman söylüyorum. Bu ülke daha önce de dabreler gördü ama hiçbir zaman böylesi bir hadise ile karşı karşıya kalmamıştı. Darbenin ötesinde bir ihanet girişimi. Bu ülkeyi bölmeye dönüp, kaosa sürüklemeye dönük bir ihanet girişimiydi. Milletimizin fedakarlığı ve cesareti ve gözü karalığı sayesinde hesap yapanların hesaplarının alt-üst edildiği gün olarak tarihe geçmiştir.

15 TEMMUZ PROGRAMLARI SİYASİ BİR ORGANİZASYON DEĞİLDİR

Dolayısıyla o günkü süreç içerisinde 15 Temmuz'un resmi tatil olarak değerlendirilmesine ilişkin karar yürürlüğe girmişti. Artık bu saatten sonra 15 Temmuz bir resmi tatil olarak kayıtlara geçti. 15 Temmuz'a yaklaşırken programla ilgili gerekli hazırlıklarımızı da sürdürüyoruz. Biz bunun siyasi parti organizsayonundan ziyade devletin organizasyonu olarak değerlendiriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında tüm Türkiye'de organizasyonlar gerçekleştirilecek. Ve bu çerçeve içerisinde 11 Temmuz'da sabah namazı ile birlikte programın startını vermiş olacağız. Biz Isparta olarak sayın Valimizle birlikte bu programı değerlendireceğiz. Muhtelemelen sayın Valimiz, diğer siyasi parti temsilcilerimiz ve yerel yöneticileri çağırarak program akışı ile ilgili gerekli bilgilendirmeyi yapacaktır. 

ANMA VE KUTLAMA PROGRAMLARI 11-14 TEMMUZ ARASINDA

Alternatif programlar, farklı çalışmaların doğru olduğunu düşünmüyoruz. Tek elden, milletçe birlik-beraberlik ve bütünlük içerisinde bir devlet bütünlüğü içerisinde organizasyonların yapılmasının doğru olduğunu düşünüyoruz. İnşallah 11 Temmuz'da sabah namazı ile birlikte şehitlik ziyareti, arkasından mevlit etkinlikleri, şehit-gazi ve yakınlarına yemek organizasyonu, sempozyum, panel gibi çalışmalar yapılacak. Yine 15 Temmuz ile ilgili hem Ispartamızdan hem de Türkiye genelindeki direnişle ilgili fotoğraf karelerinden oluşan geniş kapsamlı bir sergi düzenlenecek. Ve nihayetinde de 14 Temuz akşamı o çağrıların gerçekleştirildiği saatlere uygun saatlerde bütün Türkiye'de aynı anda camilerimizin minarelerinden selalar okunacak ve o selalar ile birlikte yine milletçe meydanlarımızda toplanacak. Sabaha namazına kadar bir etkinlik yaparak programı bu şekilde tamamlamış olacağız.

5 GÜN SONRA YAPSIN

Bazen kulağımıza geliyor;  bir takım kurumlar kendi başına, bireysel faaliyetlerin peşinde olduklarına ilişkin açıklamalar yapıyorlar. Sayın Valimiz şu an Ankara'da, programla ilgili görüşmeler gerçekleştiriyor. Döndüğünde detaylar netleşecektir. Döndüğünde Isparta Belediye Başkanıyla görüşme yapıp, program içinde bir akış planı yapılabilir. Biz Belediyenin, herhangi bir siyasi partinin, bizim herhangi bir alternatif program gerçekleştirmesini doğru bulmuyoruz. Ama sayın Günaydın 'illa ben alternatif bir program yapacağım' diyorsa 15 Temmuz'dan 5 gün sonra 20 Temmuz'da yapabilir."

Akdeniz