Isparta Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen mahalli idareler genel seçimlerinde seçilen başkanları 24 saat telefonlarını açık tutması hususunda uyardı.

Sav Kasabasında “Gönül Belediyeciliğinde Hizmet Kervanı Başlıyor” programına katılan Zabun, başkanların sürekli ulaşılabilir olmasına dikkat çekerek; Ak Partiden seçilmiş belediye başkanlarının verdiği sözlerin ve projelerin takipçisi olacaklarını söyledi.

Osman Zabun’un uyarıları önemlidir. Çünkü siyaset zor iştir, zor zanaattır. Dava işidir. Sorumluluk ister, özveri ister. Veballidir ve ulvidir.

Seçimler öncesinde mesleğimiz gereği zaman-zaman Osman Zabun Başkanın ilçe ziyaretlerine katılmıştık. O ziyaretlerde başkan adaylarına; Aman ha yapamayacağınız işleri-hizmetleri vadetmeyin,  projelerinizi iyi seçin ve halka iyi anlatın, oy uğruna, koltuk uğruna halkın samimi duygularıyla oynamayın diyerek uyarılarda bulunmuştu.

Bu uyarılar sorumlu siyaset açısından çok önemliydi. Ak Partiye başarıyı ve zaferi getiren bu olsa gerek. Olduğun gibi gözük ve göründüğün gibi ol.

Sevgili dostlar ahlakı olmayan siyasetten ne millete fayda gelir, ne de ülkeye. Kazanmak için her yolu mubah görerek koltuğa oturan siyasetçiler günü geldiğinde sahneden çekilip giderler. 

Bu güne kadar halka hizmet yolunda gecesini gündüzüne katarak çalışan başkanlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Ancak yarış devam ediyor. Kaynak ve imkanlar kısıtlı, buna karşın ihtiyaçlar fazla. Seçimler geldi ve geçti.  Şimdi insanların güvenini boşa çıkarmamak için daha fazla hizmet ve daha fazla çalışma zamanı.

Şehirler arasında kıyasıya bir yarışın ve rekabetin olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Isparta olarak bu yarışta geride kalamayız. Bu kapsamda Isparta merkez ile birlikte dokuz ilçede seçimlerden zafer ile çıkan Ak Parti Belediyelerine büyük görevler düşüyor.  Ankara ile aynı masaya oturan belediyeler bu avantajı çok iyi kullanması gerekir.

Isparta Belediye Başkanı Sayın Şükrü Başdeğirmen’in seçim kampanyalarında söylediği “Isparta Belediyesi tüm ilçelerin abisi olacak, destekçisi olacak. Geçmişe takılı kalmadan hep birlikte geleceğe odaklanacağız”  sözü çok önemlidir. Hem Ankara’nın hem de Isparta Belediyesinin gücünü arkasına alan ilçe ve beldeler bu dönemde adeta şaha kalkmalıdır.

Mazeret üretmeden iş üretmeleri gerekir.   Çünkü insanlar gerçeğin nasıl olduğuna değil, nasıl göründüğüne bakmaktadır. İlçelerimiz güzel gözüksün ve halkı da mutlu olsun.

Tüm başkanlarımıza hizmet yolunda başarılar ve kolaylıklar diliyoruz. Allah mahcup etmesin.