Isparta Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, 2009 Öğrenci Seçme ve Sınavı sonrası yerleştirme sonuçlarına göre Isparta'nın genel sıralamada 18'inci, lisans programına göre ise 16'ıncı sırada yer aldığını belirtti.

     Yılmaz, Haber32 muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıllara göre çok iyi konumda olduklarını belirtti. Bölgede yükselişi yaşayan tek ilin Isparta olduğunu kaydeden Yılmaz, 2005 yılında 50'inci sırada yer alan Isparta'nın 2006'da 20'nci, 2007'de 13'üncü, geçen sene 34'üncü ve bu yıl ise 18'inci sırada bulunduğunu söyledi.

     Ancak bu başarının yeterli olmadığını savunan Yılmaz, ''Geçen yıllara göre iyiyiz ama daha iyi olmalıyız'' diye konuştu.

     Yılmaz, istenilen başarıya ulaşılamamasının sebeplerini ise şöyle açıkladı:
     ''Bu yıl sınava giren öğrencilerimizin sadece 3 bin 900'ü son sınıf mezunu, diğer büyük bir kısmı ise daha önceki mezunlar. Ayrıca Isparta en fazla meslek lisesi çeşidine sahip bir il. Katsayı farkı da buna etken olmakta.

Bu etmenler istediğimiz başarıya ulaşmada engel teşkil ediyor. Ancak biz en iyisi olma yolunda emin adımlar attığımıza inanıyoruz.''


     Öte yandan öğrencilerin favori tercihinin tıp fakülteleri olduğuna dikkati çeken Yılmaz, öğrencilerin tıp fakülteleri isteğine göre tercih yaptıklarını kaydetti. Yılmaz, ''Ancak puanlar uyuşmayınca yerleşme sağlanamıyor.

Nokta atışında sıkıntı yaşıyoruz. Anadolu Lisesi'nde 40 öğrencinin tıp fakültesini istediği için tercih yapmadığını öğrendim.

Aynı şekilde Mürşide Ermumcu Anadolu Öğretmen Lisesi'nde de 13 öğrenci tercih hakkını kullanmıyor. Oysaki hepsi de iyi puanlar aldılar. Ama istedikleri peşinde koşuyorlar'' diye konuştu.