Belediye Meclisi, Mayıs ayı ilk toplantısında önemli gündem maddeleriyle toplandı. Ancak tüm maddeler komisyonlara havale edildi. Özellikle Otel Isparta’nın son durumu ile İller Bankasına 6 milyon TL’lik borçlanma gibi konular Cuma günkü mecliste karara bağlanacak.

Belediye Meclisi Mayıs ayı ilk toplantısı dün Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın Başkanlığında gerçekleştirildi. Bu ay 15 maddenin görüşüleceği mecliste tüm konular komisyonlara havale edildi.

GAYRİMENKUL SATIŞ KOMİSYONU KURULDU

Öte yandan gündemin ilk maddesinde Gayrimenkul Satış Komisyonu kuruldu. 1 üyeden oluşacak olan komisyona MHP grubu Mustafa Şenel Karakaya’yı aday gösterirken AKP grubu ise Hasan Ünlü’yü aday gösterdi. Açık oylama sonucu Karakaya 18’e 13 Gayrimenkul Satış Komisyonu Üyesi seçildi. Karakaya, amme alacaklarının tahsili hususunda görev yapacak.

OTEL ISPARTA’NIN KADERİ CUMA GÜNÜ BELLİ OLUYOR

Diğer taraftan uzun süredir atıl vaziyette bekleyen Otel Isparta’nın kaderi de Cuma günü yapılacak meclis oturumunda belli olacak. Konu, İmar Komisyonuna havale edilirken otel Isparta altı ticarethane üstünün ise konaklama hizmeti veren bir yapıya dönüşmesi bekleniyor.

ENCÜMEN SATIŞLAR İÇİN YETKİ İSTİYOR

Bu arada meclis gündeminde yer alan bir diğer konu ise Encümene satışlar konusunda yetki verilmesi. Konu İmar Komisyonuna havale edilirken Belediye mülkiyetinde bulunan ve Galericiler Sitesi içerisinde yer alan 5 işyeri ile tırnak parsellerin satışı için encümene yetki verilip verilmemesi de Cuma günkü mecliste belli olacak.

DAL, 2013 YILI KESİNLEŞMİŞ HESAPLARI İSTEDİ

Son olarak AKP Meclis Üyesi Kadir Dal, gündeminin tamamlanmasının ardından meclisten 2013 yılı kesinleşmiş hesap cetvelini istedi. Dal’ın bu isteği üzerine Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ilgili komisyonun raporu hazırlayarak kendine vereceklerini söyledi.