Yürüyerek dünyayı dolaşmaya karar veren ve bu uğurda sahibi olduğu otelini satan, 19 yıllık evliliğini bitiren 43 yaşındaki Fransız gezgin Isparta'ya geldi.

Yürüyerek dünyayı dolaşmaya karar veren ve bu uğurda sahibi olduğu otelini satan, 19 yıllık evliliğini bitiren 43 yaşındaki Fransız gezgin Isparta'ya geldi.

Yolculuğuna iki yıl önce Fas'ta başlayan ve bugüne kadar İspanya, Fransa, İtalya, Yunanistan, Rodos ve Girit adalarına giden ve Türkiye'ye Marmaris'ten giriş yapan Fransız Alain Bonnassievx, Denizli ve Burdur'u gezdikten sonra Isparta'ya geldi.

Fransız gezgin Bonnassievx, Konya, Kapadokya, İskenderun ve Antakya'nın ardından Suriye'ye geçeceğini belirtti.

Dünyayı yürüyerek gezme hayalinin henüz çocukken başladığını anlatan Fransız Alain Bonnassievx, bu hayali maddi nedenler yüzünden ertelemek zorunda kaldığını belirtti.

Turizm sektöründe çalışan ve bir otel sahibi olduğunu söyleyen Bonnassievx, şöyle konuştu: "Hayalimi gerçekleştirmeye karar verdiğimde otelimi sattım.

19 yıllık eşimle bu yüzden ayrılmak zorunda kaldım." Herkesin mutluluğu farklı yollarla aradığını ifade eden Fransız gezgin, dünyayı tek başına yürüyerek gezmenin ise kendisi için en büyük mutluluk olduğunu belirtti.

İki yıl önce başladığı yürüyüşte şimdiye kadar 730 bin kilometre yol alan Bonnassievx, sözlerine şöyle devam etti: "Yılbaşı günü Sina Dağı'nda olmak istiyorum. Isparta'dan sonra Konya, Kapadokya, İskenderun ve Antakya'nın ardından Suriye'ye geçeceğim.

Dinlerin buluşma noktasında dua etmek istiyorum." Elinde ülkelerin haritaları ile kültürlerini anlatan kitaplar olduğunu söyleyen Bonnassievx, bugüne kadar hiçbir olumsuzlukla karşılaşmadığını belirtti.

Fransız gezgin, yolculuğunun ne kadar süreceğine henüz karar vermediğini de sözlerine ekledi.