YENİ PLANDA VAR

Isparta’nın itirazlar sonucu geri çektirdiği Çevre Düzeni Planı, yeniden düzenlendi ve 15 Nisan 2014 tarihi itibariyle askıya çıkarıldı. Yeni planda İstanbul-Ankara-Antalya arası Hızlı Tren Hattı ile gelecekte düşünülen otoban da bulunuyor. Ancak her iki proje de Burdur üzerinden geçiriliyor. Isparta, çağın 2 modern ulaşım imkanına Gümüşgün Kavşağı'ndan itibaren dahil olabilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Isparta 1/100000'lik Çevre Düzeni Planı'nı yeniden düzenleyerek 15 Nisan 2014 tarihi itibariyle askıya çıkardı. Isparta’nın itirazlarının genel anlamda değerlendirildiği yeni planda bölgeyi ilgilendiren geleceğin projelerine de yer verildi.

HIZLI TREN PLANDA YER ALDI

Yeni Çevre Düzeni Planı'nda Marmara, Ege ve İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayacak 2 önemli ulaşım projesi yer alıyor. Afyon-Eskişehir hattından Antalya'ya ulaştırılması planlanan Hızlı Tren Projesi, yeni çevre düzeni planında yer aldı. Hat daha önce açıklandığı gibi Burdur üzerinden Isparta’ya ulaşıyor. Ancak Isparta halkı da bu ulaşım imkanından faydalanabilecek. Ispartalılar Gümüşgün'den itibaren hızlı trene kavuşabilecek.
 
OTOBAN BURDURDAN GEÇİYOR

Daha önce Isparta üz-erinden geçeceği belirtilen otoban projesinin de Burdur üzerinden Antalya'ya ulaştırıldığı görülüyor. Yeni Çevre Düzeni Planı'nda Antalya Otoban hattının yer aldığı ve Burdur üzerinden turizm merkezine ulaşıyor. Otobanın Isparta ayrımı ise Gümüşgün Kavşağı'ndan itibaren yapılacak.

ISPARTA'YA YENİ ÇEVRE YOLU

Çevre Düzeni Planı'nda yolu konusunda Isparta için müjdeli bir proje yer alıyor. Yeni Çevre Yolu Projesi planda yer alıyor. SDÜ Doğu Yerleşkesi'nde Tıp Fakültesi Hastanesi'nin arkasından Aliköy Kavşağı'na kadar ulaşan yeni çevre yolu projesi gelecek planında yer alıyor.

Planda Isparta için gelişim alanları da ayrılmış. İmarda ihtiyaç duyulması durumunda İstanbul Yolu sağ tarafında fuar alanı arkasında büyük bir alan genişleme sahası olarak öngörülüyor. Yine KİPA Alışveriş Merkezi arkasındaki alan, DERİ OSB'nin olduğu sol taraf genişleme bölgesi olarak ayrılmış. Yazısöğüt Köyü Hayvan Pazarı'nın olduğu alan ise kentsel çalışma alanı olarak belirlenmiş. Aliköy TOKİ etrafı da gelişim alanı olarak planda yer alıyor.
 
Akdeniz