Sınırlı Sorumlu 18 No’lu Özel Halk Otobüsleri Kooperatif İşletmesi adı altında Isparta’da faaliyet gösteren halk otobüs şoförlerine vatandaşın tepkisi her geçen gün artıyor. Şikayetlerin arasında en dikkat çeken konuyu ise vatandaşın özel biniş kartlarına karşı şoförlerin gösterdiği sert tepki oluşturuyor. Şehit aileleri ve gazilere, engelli vatandaşlara, fakir ve muhtaç ailelere ve basın mensuplarına verilen özel ücretsiz biniş kartlarına otobüs şoförlerinin gösterdiği sert tutum tepkilerin artmasına neden oldu. Özellikle engelli aileler bu durumdan yakınırken kendilerine hakarete varan konuşmalar dahi yapıldığını belirterek yetkililerin bu duruma bir çözüm bulmalarını istedi. Engelliler ve aileleri, “kimsenin engelli olmayacağına bir garantisi yok. Çocuğumuz engelli olduğu için özel biniş kartı almaya hak kazanan aileleriz. Ancak kartı her gösterdiğimizde şoförlerin tepkisini almaktan çok usandık. Bizleri adeta küçümsüyorlar. Hatta çocuğunuz engelli değil bedavadan biniyorsunuz diyen dahi çıktı. Bir yandan çocuğumuzun duruma üzülürken bir de toplumdan aldığımız bu darbeler bizi daha da yıkıma uğratıyor. Neredeyse otobüse binmeye korkar olduk” diye konuştular.

 
BENİM İÇİN Mİ GAZİ OLDUN!
 
Özel Halk Otobüsleri şoförlerine tepki gösteren diğer kesim ise şehit aileleri ve gaziler oldu. Bu ülke için canlarını ortaya koyan oğullarını şehit veren ailelere ve yine canını siper eden gazilere verilen ücretsiz biniş kartlarına şoförlerin tepki gösterdiği belirtildi. Gaziler ve şehit aileleri “hatta tepkiler öyle acı ki. Benim için mi gazi oldun diyen şoför bile çıktı. Bu durumda ne denilebilir ki. Sözün bittiği yer işte burası. Kimin için gazi olduk peki. Bu söyleyebilen bir insana ne denilebilir. Tek isteğimiz şoförlerin vatandaşa karşı nezaketli ve saygılı olmaları. Lütfen gereken ne ise yapıldın. Eğitim gerekiyorsa eğitim olsun. Ya da o koltuğa oturacak şoförler seçilen insanlar olsunlar” diyerek tepkilerini ortaya koydular.
 
AŞIRI HIZ VATANDAŞI ÇİLEDEN ÇIKARIYOR
 
Özel Halk Otobüs şoförlerine bir diğer tepkide aşırı hız yapmaları oldu. Bir şoförün taşıdığı cana karşı sorumlu olduğunu hatırlatan vatandaşlar, “ancak buna uyan çok az şoför var. Öyle hız yapıyorlar ki kendimiz yarış pistinde hissediyoruz. Uyardığımız zaman aldığımız tepki de şaşırtıcı. İstediğiniz yere şikayet edebilirsiniz oluyor. Bu da denetimin olmadığını akıllarımıza getiriyor. Ayrıca son derece kaba tutumlar sergiliyorlar. Azarlayıcı konuşmalar, yaşlılara olan nezaketsizlik hat safhalarda. Vatandaşın başka çıkar yolu olmadığı ve otobüslere mahkum oldukları için bunlar başımıza geliyor diye düşünüyoruz. Yetkilileri göreve davet ediyoruz” diye konuştular.