Yolcusunu darbettiği gerekçesiyle otobüsüne ''seferden men'' cezası uygulanan şoföre, bu kez Isparta Halk Otobüsleri Kooperatifi yönetimi ile Belediye Encümeni otobüs kullanmama ve para cezası verdi.

     Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem, gazetecilere yaptığı açıklamada, hafta başında yolcusunu darbettiği gerekçesiyle zabıta ekipleri tarafından otobüsüne ''seferden men'' cezası verilen şoföre, üyesi olduğu Isparta Halk Otobüsleri yönetimince de ceza verildiğini söyledi.

     Isparta Halk Otobüsleri Kooperatifi yönetiminin şoför M.Y'ye 3 bin TL ile bir ay otobüs kullanmama cezası verdiğini anlatan Erdem, Belediye Encümeni'nin de 500 TL ve bir hafta seferden uzaklaştırma cezası verdiğini bildirdi.

     M.Y'ye verilen cezaların uygulamasına başlandığını belirten Erdem, ''Bu karar, böyle üzücü olayların yaşanmaması için örnek olacak. Isparta tarihinde ilk kez böyle bir karar çıktı'' dedi.

     Isparta'da, Yeni Adliye seferi yapan 32 DY 830 plakalı özel halk otobüsünün şoförü M.Y'nin otobüse ''ücretsiz paso'' ile binen yolcu M.K'yi darbettiği gerekçesiyle, Zabıta Müdürlüğü ekiplerince otobüsün üzerine ''Bu halk otobüsüne, şoförünün, yolcuya hakaret etme, kötü davranma ve darbetmesi nedeniyle Zabıta Müdürlüğünce men cezası verilmiştir'' yazılı pankart asılmıştı.