Isparta"nın tek toplu taşıma araçları olarak bilinen halk otobüslerinin kalkış saatlerinden 7-8 dakika geç hareket etmesi halkı çileden çıkarırken, vatandaşlar yetkililere tek bilet uygulamasını da hatırlattı.

   Isparta"da uzun yıllar halka hizmet veren ve otobüslerinde yaptığı değişiklikler nedeni ile halkın beğenisini kazanan Halk Otobüslerine şu aralar vatandaş öfke saçıyor. Gerek öğrencisi, gerek askeri ve gerekse sivil halkı bakımından oldukça iyi bir yolcu ponatsiyeline sahip olan Isparta"da vatandaş memnuniyetinin ters tepkiye neden açtığını iddia etti. Kalkış saatlerinden en az 7-8 dakika geç kalkması ve etrafta hiçbir denetimcinin olmaması konusunu gazetemize gelerek şikayette bulunan vatandaşlar, yetkilerden konu hakkında yardım beklediklerini belirttiler.

    Toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşların çoğunluğu, hareket saatlerinden, az yolcunun olduğu duraklarda otobüslerin durmadığı gibi iddialarda bulunan vatandaşlar, sorunlarını şu şekilde ortaya koymaya çalıştı. “Bizler her gün bu otobüsleri kullanıyoruz.

   Ancak her gün de bu hareket saati yüzünden dakikalarca otobüs içinde bekliyoruz. Bu sorun yazın sıcaktan kışınsa soğuktan otobüs içinde beklemeyi ızdırap hale getiriyor. Otobüslerin hareket saatlerini takip eden kimsenin olmaması da dikkat çekici.”yanıtını verirken, konu üzerine halk otobüsleri içinde vatandaşlarla yaptığımız röportaj esnasında bile hareket saatlerinin geçmesi yine gözlerden kaçmadı. Kendisini emekli öğretmen olarak tanıtan ve yaklaşık 15 yıldır halk otobüslerini kullandığını dile getiren bir vatandaş ise, “biz yıllardır bu sorunları biliyoruz.

   Ancak bizim değil, yetkililerin bu sorunu bilmesi önemli. Sizde görüyorsunuz şu an saat 18. 07 ve hala otobüs durakta bekliyor. Peki soruyorum yetkililere bu insanların ne günahı var? Gerek belediye gerekse halk otobüslerini denetleyen kurum ortak paydada buluşarak bu sorunlara çözüm bulmalılar.” Hani tek bilet sistemi gelecekti? Diğer taraftan geçtiğimiz aylarda Isparta Belediyesi tarafından gündeme getirilen ve hayata geçirilemeyen tek bilet uygulaması ile ilgili de görüşlerini söyleyen emekli Öğretmen, “belediye başkanı aylar önce yaptığı her toplantıda tek bilet uygulamasına geçeceklerini ve halkın artık para vermekten dolayı beklemeyeceğini dile getirmişti. Biz de bu uygulamayı takdirle karşılamıştık.

   Ancak ne hikmetse bir türlü hayata geçirilemedi. Ayrıca bu memlekette toplu taşıma araçları sadece otobüslerden ibaret. Buna rağmen doğru dürüst hizmet alamıyoruz. Sayın Aybatılı döneminde raylı sistem geleceği söylenmişti. Ancak Aybatılı"nın da görev süresinin bitmesiyle bu sorun da yarım kaldı. Eğer yetkililer halkın sesine kulak vermezlerse bu sorunlar yıllarca devam edecek.”dedi. Biz de Gerek Isparta Belediyesi"nin gerekse Halk Otobüsleri kooperatifinin konuyu yakından ilgileneceğini ve vatandaşların sorularına çözüm bulacaklarını umut ediyoruz.

YeniEkspres