Isparta Belediyesi İstanbul yolu Emniyet Müdürlüğü binası önünden Çünür Kavşağına kadar olan servis yolunu yenileme çalışması başlattı. Altyapısıyla birlikte yenilenecek olan yolda ayrıca bisiklet yolu da yapılacak. Böylece Mimar Sinan Caddesi ile Üniversite arası bisiklet yoluna kavuşmuş olacak.

Isparta Belediyesi Yedişehitler Mahallesindeki sokak bazlı altyapı ve asfalt çalışmalarını tamamlamasının hemen ardından Gazi Kemal Mahallesinde devam eden çalışmalarına ek olarak şimdi de İstanbul yolunda çalışma başlattı. Emniyet Müdürlüğü önünden Çünür Kavşağına kadar olan 4 km’lik servis yolunda başlatılan çalışmalar kapsamında ilk olarak Fen İşleri Müdürlüğünce yorgun asfaltın kaldırılmasına başlandı. Servis yolunda altyapı eksiklikleri giderilecek, yine yol kodu düzenlenecek ve dayanıklı asfalt dökülecek.
Başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın şunları söyledi:

“Bir süredir bu yolumuzu planlamıştık. Planlarımızdan önce bu yolumuzun yenileme çalışmalarını başlattık. Gece çalışmalarından dolayı çok karlı çıkıyoruz. Bu yan yolumuza başladık. Çalışmalarımız kapsamında orta refüjümüzü düzenliyoruz, altyapısını yapıyoruz, yol kodunu düzenliyoruz ve dayanıklı asfaltını gerçekleştiriyoruz. Bu yolumuza ayrıca Mimar Sinan Caddemizde başlattığımız bisiklet yolu ile bağlanarak üniversitemize ulaştıracağız. Bisiklet yolumuzu yapıyoruz. Bu yolumuz üzerinde hastanemiz ve ITSO’nun binası açıldı, yeni yapılaşmalarda başladı. Bunlara da bir hazırlık olmuş oluyor. Şehrimizin girişi en iyi şekilde düzenlenmiş olacak. Hızlı bir şekilde çalışıyoruz. Önemli bir yolumuz, bu yolumuzun da şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.