Her kitleye hitap edecek olan ve 200 dönümlük bir alanda projelendirilen Isparta Şehirlerarası Terminal, AVM, Kırsal Terminal Projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da çalışmaları bizzat yerinde takip ediyor.

İnşaat çalışmalarını 15 günde bir yerinde incelediğini söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Şantiye şefleri ve teknik ekibimizle burada çalışmaları kontrol ettik. Bugün 4.bloka geçtik. Geçen incelememde 2. bloktaydık. Son derece iyi gidiyoruz. Pürüzlü bir durumumuz yok. Firmada çalışkan bir ekiple gece-gündüz devam ediyor. Gündüz, kalıp demir, geceleri de beton dökümü çift koldan devam ediyor. 69 metre yüksekliğinde kültür tesisi, restaurantlar ve sosyal alanların bulunduğu kulenin yapımına başlamak üzereyiz. Otogarın en uç kısmında da köy garajımız var. Köy garajı bölümümüz de bugün tek başına en büyük garajlar kadar büyük. Yalnız Isparta olarak kıyaslamıyorum. Gerçekten binlerce yılların getireceği bir tesis yapmak istiyoruz. Demir donatıları yivli yapılıyor. Kirişler 8 metre modül açıklığına göre yapılıyor. Tabi ki depreme dayanıklı tesis yapılıyor. Isparta’mıza geleceğin tesisini kazandırmak istiyoruz. Bu tesisimizin Isparta’mıza ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Burada büyük alışveriş merkezleri, marketler, çocuklar için oyun alanları bulunuyor. Yine 1400 araçlık otoparkımız var ve buna 500 araçlık daha otopark yapıyoruz. Bu hem çarsının mükemmel çalışması ve kalıcı olarak yapılıyor. Şehrimize büyük faydalar sağlamasını diliyor, hayırlı olsun diyorum”