Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Yeni Otogar ihalesinin ertelenmesinin ardından projeye bir takım ilaveler olduğunu belirterek, otogarın yanında Antalya’daki Deepo AVM gibi bir Outlet Alışveriş Merkezi’nin yapılacağını anlattı. Başkan Günaydın, yeni otogara ulaşım konusunda da yeni yollar açılacağını vurguladı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle dün Belediye yemekhanesinde gazetecilerle bir araya geldi. Gazetecilerin bu özel gününü kutlayan Başkan Günaydın, ihalesi bu aya ertelenen yeni otogar projesinin detaylarını anlattı. Günaydın, yeni otogarın yanında Outlet Alışveriş Merkezi yapılacağını söyledi.

KARAHAN: ISPARTA MEDYASININ ÜSTÜNE DÜŞEN GÖREVİ LAYIKIYLA YAPTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Buluşmada ilk söz alan Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan, “Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu mutlu günümüzde beraber olmak istediğini belirtti. Özgür basın, bildiğiniz gibi ekonomik anlamda da özgür olabilen basındır. Özlük haklarını tam anlamı ile alabilen bir basındır. Isparta yerel medya çalışanları olarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü bir bayram havasında kutlamak isterdik ama bildiğiniz gibi ülkemizde şuan bir terör olayı ve sistemli bir saldırı altında olduğu için günlerimizi üzüntü içerisinde geçirmekteyiz. Yerel anlamda da çalışmalarımızı milletimizin yanında, bayrağımızın yanında her zaman taraflı bir şekilde yapmaktayız. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın da Isparta’ya kazandırmış olduğu projelerle ilgili bildiğiniz gibi her zaman haber yapmaktayız. Isparta kamuoyunu aydınlatama adına Isparta medyasının üstüne düşen görevi layıkıyla yaptığını düşünüyorum. Bu vesile ile bütün çalışan arkadaşlarımızın özel gününü kutlar, görevlerinde başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

GÜNAYDIN: BASIN ÖZGÜR OLMALI, ÖZGÜR YAŞAMALI, ÖZGÜR KALEMİNİ KULLANMALI

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da sözlerine gazetecilerin gününü kutlayarak başladı. Günaydın, “Bütün dünyada basının değerli çalışanları günü olarak ilan edildi. Doğum günüm resmiyette yılbaşı olarak görünse de, aslında benim doğum günüm 10 Ocak’tır. Bu güzel gününüzü içtenlikle kutluyorum. Basınımız önemlidir. Basın özgür olmalı, özgür yaşamalı, özgür kalemini kullanmalı ve hiç kimseden çekinmemeli. Bizim basınımız da böyledir ve bundan sonra da böyle olacağınıza inanıyorum. Sizlerle beraber olmak bana onur ve şeref veriyor. Yakın gelecekte bu özgürlüğünüz başka yerlerde yansıyacaktır ve yansımalıdır. Ve her zaman Isparta’mıza çok faydalı olacaksınız” diye konuştu.

OTOGAR PROJEMİZE ÇOK GÜZEL İLAVELER YAPTIK

Öte yandan daha önce 23 Aralık’ta ihalesi yapılacağı duyurulan ancak bu aya ertelenen Yeni Otogar’ın ihalesinin birkaç hafta içerisinde gerçekleştirileceğini duyuran Başkan Günaydın, projeye ek ilaveler de yapıldığını dile getirdi. Günaydın, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “Isparta’ya 17 milyar lira yatırım yapıldı. Bugüne kadar gelmiş geçmiş en büyük yatırım ilk defa yapılıyor. Dün misafirliğe gelenlere ihaleyi geri tarihe bıraktım dedim. İhaleyi geriye bırakmadınız. Tekrar yeni projeler aklınıza geldi. Bu projeleri uygulamak için yaptınız, değil mi? Diye sordular. Şöyle bir düşündüm. Evet, doğru söylüyorlar. Projemize çok güzel ilaveler yaptık. kış aylarında çatılarımıza rezidans yapacağız. Arkasından yeni kaplama malzemeleri de ilave yapıldı. Yeni asırlara hükmetsin diyerek yapıda kalıcılık kalitesi ilave edildi. İstanbul yoluna 40 metrelik bir yol bağlanıyor. Bizim otogarın iç tarafın ana cephesine bağlanıyor. İsmi de otogar kavşağı. Kabul edildi, projeleri çiziliyor. Otogar kavşağının ihalesi yapıldı, fakat itirazlar oldu ve yeniden ihale edilmesi gerekebilir. Adliyenin önünden giden ana yol bizim otogar kavşağına çıkıyor. Bunların genişlikleri çift yol olabilme durumundalar.

OTOGAR PROJESİNDE OUTLET AVM DE VAR

Eski otogara Antalya’dan Burdur’dan gelenler çok rahat gelebiliyorlardı. Şimdi ise her şehirden çok rahat ulaşım sağlayacak bir mevki üzerinde kurulacak. Çünür otogarı için, ‘Isparta’ya atılmış en büyük kazık’ gibi çirkin cümleler duydum. Bu şekilde konuşan adamlar bilgisizlikten o otogarı Baladız’a yapmamı söylüyorlar. Bu otogar, geleceğin otogarı değil sonsuza denk geleceğin otogarı oluyor. Yalnız otogarla da kalmayıp ulaşımları kolaylaştırıyoruz. Aynı zamanda burası bir alışveriş outleti oluyor. Isparta’ya Outlet lazım. projemiz de ona göre yapılmıştır. Tek katlı 200 dönüm üzerine oturuyor. İçinde 20 dönümde gül senfoni parkı var. 1300 araçlık otopark olacak. Yarısı kapalı yarısı açık otopark olacak. otogarın diğer tarafında 30 bin nüfuslu yeni bir Çünür gelişiyor. Oranın da ihtiyacı buradan karşılanmış olacak.

ANAYOL ALTERANTİF YOL DURUMUNA DÜŞECEK

İsterseniz İstanbul yolunu hiç kullanmadan otogara ulaşabileceksiniz. Anayol artık alternatif durumuna düşmüş olacak. Ispartalı yeni otogara saniyesinde ulaşabilecek. Onun için buraya yaşayan alışveriş ve otogar merkezi deniliyor. Burada belediyenin bir benzin istasyonu olacak. oranın da ihalesi yapılacak. Oraya bu şekilde bir yaşantı merkezi kuruyoruz. Outlet’e markalar gelecek.

TOPLAM MALİYETİ 100 MİLYON TL

Çarşı merkezimizdeki ITKM’de açılacak. Devlete geçmesi bizim için iyi oldu. Devletle devlet olarak anlaşıyorsun. Orası da açıldığı zaman markalı bir kravatı örneğin 100 liraya alıyorsanız outlette 50 liraya alacaksınız. Gömleği orada 70 liraya alıyorsanız aynı gömleği orada 35 liraya alacaksınız. Antalya’da Deepo isminde bir Outlet var. Orası tek katlı bir yer. Yan tarafına ikiz bir bina daha yapılıyor. Çünkü o iş tuttu. Biz de nüfusumuz az diyecek halimiz yok ya Isparta’mıza yaşayan bir şeyler koyacağız. 13 milyon liraya arsayı satın aldık. Tüm maliyeti 100 milyon lira olacak ve Isparta Belediyesi’nin gelmiş geçmiş en büyük yatırımı olacaktır

. NÜFUS 1 MİLYON DA OLSA YERİ DEĞİŞMEYECEK

Isparta merkezin nüfusu 1 milyonda olsa burası kıpırdamayacak. Burası ilebebet yerinde duracak. Benim çocukluğumdan beri otogar dördüncü kez yer değiştirdi. Ama buraya yeri değiştirmeyecek projelendirme yapıldı. Burayı en geç 2 yılda bitirmek istiyoruz.

AKŞAM DÜŞÜNÜP SABAH YAPMADIK

Bu projeyi belediye ekipleri hazırladı. Birisi akşam düşünüp sabah yapıyor demişti. Biz bu projeyi 1,5 yılda çizdik. Bu projede ortak akılın zirvesini yaşıyoruz. Encümen ve meclisimizle çalışıyoruz. Burası için anketlerde yapıldı. Tek yapılabilecek yer olarak çözümlendi. Bu ay geçmeden ihalesi yapılacak.”