İstanbul Caddesi üzerinde IYAŞ Selçuklu İlköğretim Okulu ve otogar arasına yapımı planlanan asansörlü üst geçidin inşaatına başlanıldı.

Isparta Belediyesi tarafından Mart ayı başında ihalesi yapılan üst geçitin yapımını Ore İnşaat firması üstlendi.

  Belediye Başkanı Hasan Balaman üst geçit yapımı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, trafik yoğunluğunun bulunduğu İstanbul Caddesinde ikinci bir üst geçidin yapımı için halktan yoğun talep aldıklarını ve haklı bularak üst geçidin yapımına karar verdiklerini söyledi.

 Yaklaşık 250 bin YTL"ye malolacak üst geçidin inşaatı 60 gün içerisinde tamamlanacak. Belediye Başkanı Hasan Balaman, Yaşar Bolat üst geçidinden sonra Isparta"ya ikinci bir üst geçit yapımının gerçekleşeceğini haber vererek konu hakkında şu bilgileri verdi: “Halkımızdan gelen talepler doğrultusunda İstanbul Caddesi üzerinde bulunan Otogar yanına asansörlü bir yaya üst geçiti daha inşa edeceğiz.

  Bu konuyla ilgili olarak ihalemizi bu hafta Salı günü gerçekleştirdik. 4 firmanın katıldığı ihaleyi değerlendirmeye aldık ve önümüzdeki günlerde kazanan firmaya yer teslimi yapacağız. Yer tesliminden itibaren 60 gün içinde inşaatın tamamlanması şartını koyduk.

  36 metre uzunluğunda betonarme taşıyıcılar üzerine çelik konstrüksiyondan oluşan asansörlü yaya üst geçidi engelli vatandaşlarımıza da büyük kolaylık sağlayacak.” İsteklerinin yerine geldiğini gören mahalle sakinleri, “Siyasilerin söz verip de yerine getirdiğini eskiden pek göremezdik.

   Ama Belediye Başkanımız Mahallemizde yaptığı halk meclisinde bize söz vermişti. Aradan üç, dört ay gibi bir süre geçti ve bugün inşaat başladı. Duyumlarımıza göre iki ay gibi süre içerisinde bitirilecek.

  Bundan böyle karşıdan karşıya geçerken koşmak zorunda kalmayacağımız ve çocuklarımız için endişe duymamıza gerek kalmadı. Sayın Başkan"a sözünü tutmasından dolayı teşekkür ediyoruz” dediler.