Günde 250 şehirler arası yolcu otobüsünün giriş, çıkış yaptığı Isparta Terminali'nde ise henüz beklenilen yoğunluk yok. Biletlerini günler öncesinden alan yolcular otobüs saatlerini yatarak beklerken otobüs firması yazıhanecileri eski bayramlara göre işlerin düşük olmasından yakınıyor. 
Ramazan Bayramı yaklaşırken otogarlarda yolcu hareketliği başladı. Vatandaşlar bayram tatili için memleketlerine gitmeyi tercih ederken karayolunu tercih eden vatandaşlar dolayısıyla kara ulaşımında da uzun kuyrukları oluştu. Ramazan Bayramı yaklaşırken otogarlarda yolcu hareketliği başladı. 

Ramazan Bayramı'na sadece 1 gün kaldığını hatırlatan yazıhaneci Pamukkale Turizim işletmesi sorumlu bölge müdürü Musa Macit ; “Günlük sefer sayımız normalde 35 iken bayram sebebi ile de artışlarımız olacak. Burası orta ölçekli bir şehir olduğu için önceki günlerde  öğrencinin ve askerin gitmesi yoğunluk seviyesi aza indirgedi tabi mübarek ramazan bayramı dolayısı ile de firmamız bünyesinde yoğunluk seviyemiz hat safa da bu sebepten dolayı gerek seferlerimizin dolması gerekse talep yoğunluğu gerekçesi ile ek seferlerimiz ön plana çıktı.  Bunun yanı sırada Isparta'ya gelecek olan müşterilerimizin de mağduriyeti söz konusu olmaması için 81 ildeki firmalarımızın da seferlerinde artış söz konusudur. Bunun yanı sıra Isparta'dan düzenlenen seferlerde doluluk oranımız %100e ulaşmıştır. Diğer şehirlerden de Isparta’ya gelecek olan müşterilerimizde beklenmedik bir atış söz konusu şu anlık Temmuzun 17’sine kadar firmamız neticesinde yerlerimiz tamamen dolmuştur. Bilet fiyatlarımız standart fiyat olup herhangi bir atış söz konusu değildir” dedi.
SEFER SAYIMIZ ARTTI
Isparta terminalinde hizmet veren Metro turizm sorumlusu ve Müdürü Mustafa Duysak “seferlerimizde yoğunluk seviyesi mübarek ramazan ayının girmesi ile itibaren ileriki tarihlere bilet rezervleri ve satışları ile alınarak doluluk oranımız %90 civarında olup ek seferlerimizde firmamız neticesinde bir mağduriyet söz konusu olmaması için seferlerde artış yapmaktayız bunun yanı sıra Isparta’ya gelecek olan müşterilemizde de bir artış gözlemledik. Tabi bu bayram dönüşü daha çok sıkıntılı olacağı için seferlerimizi arttırdık ve genellikle akşam saatlerinde olan saatlerimiz dahilinde seferlerimizi düzenledik. Normalde Günlük 25 seferimiz dahilken ramazan bayramı dolayısı ile bu sayımız 30 a çıkmıştır. Bilet Fiyatlarımızda bir artış söz konusu değildir” dedi.
ŞEHİRLER ARASI OTOGAR ZABITA AMİRLİĞİ
Şehirler arası otogar sorumlusu ve müdürü Hüseyin Kara’nın yapmış olduğu açıklamada “ramazan bayramının teşrif etmesi ile birlikte normalde giriş çıkışlarımız daki genel sayı 160 ila 200 arasında iken bu sayı 250 ila 300 arasında bir artış olacağını gözlemledik.Tabi Şeker bayramının Kurban Bayramına göre etkisi biraz daha bu yıl düşük olacağı öğrenci ve askerin gitmesinden dolayı yoğunluğun aşırı artacağına kanaatimiz yok fakat her ihtimale karşı Isparta Belediyesinin ve Firmalarımızın da önlemlerini aldıkları bilgimiz dahilindedir.Bunun yanı sıra hem Otogar içerisinde hemde çevresinde hummalı ve titiz temizlik çalışmalarımız mevcuttur.