Fakat, bazı firma yetkilileri hareketliliğin seçim nedeniyle değil, hafta sonu olmasından kaynaklandığını ifade ediyor.

Milletvekili genel seçimleri için vatandaşların oy kullanacakları yerlere gitmeleri Otogar'da azda olsa bir yolcu sirkülasyonuna neden oldu. Ancak, bu konuda firma yetkilileri ikiye bölünmüş durumda. Zira, bazı firma yetkilileri seçim nedeniyle yolcu sayısında bir artış olmadığını aksine azaldığını savunurken, bazı firma sahipleri de yolcu sayısında bir artış yaşandığını ifade ediyorlar.

Seçimin yolcu sayısını artırmadı-ğını dünkü kalabalığın hafta sonu nedeniyle olduğunu ifade eden İsparta Petrol Turizm yetkilisi Erdal Durmuş, "Bizim buralar tatil beldesi olmadığı için insanlar bulundukları yerde oylarını kullanıyorlar.

Dolayısıyla herhangi bir şehre gitmelerine gerek kalmıyor. Oysa, Bodrum, Marmaris gibi tatil yörelerinde insanlar oy kullanmak için kendi memleketlerine dönüyor ve bu nedenle oralarda yolcu sayısı bakımından büyük bir artış yaşanıyor.

Bu durum bizim ilimizde olmuyor. Hatta bana göre seçim nedeniyle insanlar bulundukları yeri terk etmedikleri için yolcu sayımızda bir düşüş meydana geldi. Sadece, hafta sonu olmasından dolayı kalabalık var. Ayrıca, İsparta'da seçim nedeniyle yolcu sirkülasyonu iller arasında değil, merkez ile ilçeler arasında daha fazla yaşanıyor" dedi.