Opel Mutsan Genel Müdürü Mehmet Erdoğan, TBMM'de yasalaşan Hurda Yasası'nın uygulamaya henüz gecmemesinin sektörde büyük durgunluk yaşattığını söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yasalaşan ancak henüz uygulamaya konulmayan Hurda Yasası, otomotiv sektörünün birinci gündem maddesi. Yasanın çıkması ile 1.el oto alımında büyük hareketlilik yaşanmasını bekleyen otomotiv sektörü, uygulamadaki gecikme nedeniyle durgunluk yaşıyor.

Opel Mutsan Genel Müdürü Mehmet Erdoğan, Hurda Yasası'nın biran önce uygulanmasını beklediklerini söyledi. Yasanın hurda araç değişiminde 10 bin + KDV teşvik uygulanmasını öngördüğünü belirten Erdoğan, "otomotiv sektörü tamamen bu yasaya kilitlendi. Yasanın uygulamaya henüz geçmemesi nedeniyle insanlarda beklenti var. Bu beklenti nedeniyle sektörde durgunluk yaşanıyor.

Yasa uygulanırsa otomotiv sektöründe büyük bir hareketlilik bekliyoruz. Hurda Yasası beklentisi nedeniyle hala 2017 model araçları satıyoruz. 2018 araç satışımız çok az" diye konuştu.

2018'DE İDDİALI MODELLER

Öte yandan Opel, 2018 yılına oldukça iddialı girdi. 2018 yılının en iddialı araçları Insigna ile yeni çıkan Grandland x oldu. Astra her yıl olduğu gibi bu yılda en çok tercih edilen Opel markası.
 

E-Gazetem