Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın önce açıkladığı sonra da aralık döneminde meclisten çıkarttığı radikal otopark kararında ünlü işadamı Ali Ağaoğlu'nun etkisi var. İnşaat ruhsatı aşamasında projelerde gösterilecek otoparkın 135 m2'ye kadar 1 daire için 1 araç, 135 m2'den sonrası konutlarda 1 daire için 2 araçlık, 200 m2'den büyük dairelerde ise 1'e 3 olma zorunluluğu ocak ayı meclis oturumunda revizeden geçmesi bekleniyor.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, İnşaat Mühendisleri Odası ve Makine Mühendisleri Odası'nın girişimi ile başlayan revize sürecinde önemli bir aşamaya gelindi. Meslek odalarının 1 daire için 2 araçlık otopark göstermede 135 m2'lik sınırın 160 m2'ye çıkarılması talebi İmar Komisyonu ve Başkanlık makamınca uygun bulundu. Ancak odaların istediği de olmadı. Ocak ayında yapılacak meclis toplantısında 150 m2'ye kadar 1'e 1,150 m2 ve üzerindeki dairelerde ise 1'e 2 uygulaması için karar alınması bekleniyor. Otoparkın yüzde 50'sinin yer altında, yüzde 50'sinin de yer üstünde olması ile 6 ay süre verilmesi talebinin nasıl sonuçlandırılacağı ocak ayı meclis toplantısında belli olacak.

Bu arada Belediye Başkanı Günaydın'ın radikal otopark kararında İstanbul'da faaliyet gösteren ünlü inşaat şirketinin sahibi Ali Ağaoğlu’nun uygulamalarının da etkili olduğu öğrenildi. Belediye Başkanı Günaydın, İstanbul ziyareti sonrasında düzenlediği basın toplantısında Ağaoğlu’nun projelerinden bahsederek "Ağaoğlu'nun yaptığı yaşam merkezini gezdim. Aracımızla siteye girdik. Adamlar 5 kat yeraltına otopark yapmış. Her aileye 4 araçlık otopark yeri düşüyor. Küçük daireler için ise 2 araçlık yer verilmiş.

Hayatımda ilk kez böyle bir şey gördüm. Demek ki olabiliyormuş. Aracınızla otoparkta rahatça gezebiliyor, hatta sürat yapabiliyorsunuz. Neden bizim otoparklarımız da böyle olmasın" diye konuşmuştu.