Özel Isparta Hastanesi Yönetimi'nin 'yeraltına 2 kat otopark' şartı nedeniyle büyüme yatırımını Burdur'a kaydırma çıkışı gündeme bomba gibi düştü.

Akdeniz'in 27 Nisan Pazartesi günkü sayısında 'Göre Göre Kaçırılıyor' başlığıyla yayınlanan ve Özel Isparta Hastanesi'nin mevcut sağlık kampüsü içerisinde yapacağı yeni bina için 'yeraltına 2 kat otopark' şartı koşulması nedeniyle yatırımın Burdur'a gideceği konusunu içeren haber Isparta gündemine bomba gibi düştü. Belediye Başkan Yardımcısı ve İmar Komisyonu Üyesi İnşaat Mühendisi Akif Aslan, Özel Isparta Hastanesi yöneticilerinin Isparta Belediyesi'nin yatırımı engellediği ve Burdur'a kaçırttığı yönündeki beyanatlarına tepki gösterdi, Belediyenin yatırım için gereken desteği verdiğini anlattı.

Akdeniz'e cevap hakkını kullanan Belediye Başkan Yardımcısı Aslan, Özel Isparta Hastanesi yatırımı için gereken herşeyin yapıldığını söyledi. Aslan, süreci, yaşananları ve konuyla ilgili kanun yaptırımları şöyle açıkladı:

"Özel Isparta Hastanesi yönetimi mayıs-2014'de Belediyemize bir dilekçe ile başvurarak plan tadilatı istedi. Bu dilekçede bazı taahhütlerde bulunuldu. Dilekçede '.......amaçladğımız imar tadilatı gerçekleştiği taktirde mevcut hizmet verdiğimiz binanın bodrum katı ile yeni yapmak isteidğimiz binanın -1, -2, -3 katlarının tamamı OTOPARK olarak hizmete girecek olap konuşlandığımız bölgede otopark sorunu önemli ölçede halledilmiş olacaktır. (2000 metrekare alanda 200'den fazla araç)" deniliyor. Kendileri otopark taahhüdünde bulunuyorlar. Talepleri bina yüksekliğinin 49 metre olması. Bakanlığın planlı alanlar tip imar yönetmeliğine göre 49 metre yükseklikte bina yapılmasına izin vermemiz mümkün değil. Yaptığımız değerlendirmede Özel Isparta Hastanesi'nin ilave yapacak bina için 5 kat düzenlemesi yaptık. Ancak emsali 5 olarak belirledik. Bu 1950 m2'lik alanda 10 bin m2 inşaat yapılabilmesine izin veriyor. Isparta'da böyle bir emsal başka kimseye verlmedi. Kentsel dönüşüm için Gülistan'da Metro'nun yaptığı sitede emsal 2.40. Şifa Hastanesi, yeni bina için 2.5 emsal istedi, meclisimiz 2 emsal verdi. Buna rağmen Şifa Hastanesi yeraltına 2 kat otopark yapıyor. 5 emsal verdiğimiz alan için belediyemize ruhsat talebi ile gelinde. Ruhsat talebi için sunulan projeye baktığımızda 90 m2'lik otopark yeri ayrıldığını gördük. Bu 4 araçlık otopark yapıyor. Türkiye'de uygulanan otopark kanununa göre bu projeye 55 araçlık otopark yeri gösterilmesi gerekiyor. Belediye Melisimizin kararına göre ise 80 araçlık otopark yeri gösterilmesi gerekiyor. Daha önce taahhütte bulunulmasına rağmen bize gelen projede -1, -2 ve -3 katta ameliyethane ve diğer birimler gösterilmiş. 5+3 katlı bir prıoje hazırlanmış. Meclisimizin kararına göre 80 araçlık otopark yeri gösterilmesi gerekiyor. Doktorlar, hastane çalışanları, hastalar ve yakınları için 80 araçlık otopark yeri yetmez. Projelerini tam olarak getirsinler biz ruhsatı veririz. Isparta Belediyesi hiçbir zaman yatırımcının önünü tıkamamıştır. Ayrıca Özel Hastaneler Yönetmeliği'nin 8.maddesine göre 'hastalar, hasta yakınları ve hastane çalışanları için yeterli otopark alanı ayrıldığına dair Belediye tarafından verilmiş belge' talep ediliyor. Kanunlar ve yönetmelikler açıkken 'belediye ruhsat vermiyor' diye açıklama yapmak ne derece doğru. Isparta Belediyesi, Özel Isparta Hastanesi yatırımı için gereken desteği vermiştir. Ancak Hastane yönetimi kanunlara uygun proje hazırlamamış ve önceki verilen taahhütlerini yerine getirmemiştir."