OTOPARK YATIRIMLARI SON SÜRAT DEVAM EDİYOR

Isparta Belediyesi, başlattığı otopark hamlesinde önemli adımlar atmaya devam ediyor. Belediye önü yer altı otoparkının zemin demirlerinin döşenmesinin bitmesinin ardından kesilen kurbanla birlikte beton döküm işine başlandı. Diğer taraftan gerekli rekabet koşulları ve evrak eksikliğinden dolayı iki kez iptal edilen Çelebiler Mahallesi Özel İdare eski binası arkasındaki alanın ihalesi 13 Nisan 2015 tarihinde tekrar ihaleye çıkıyor. Yine üç kez ihalesi iptal olan Gökkubbe İnşaatı ihalesi de 10 Nisan’da tekrar yapılacak.
Isparta’nın şehir içi otopark ve trafik sorununa kökten neşter vurmak için çalıştıklarını söyleyen Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Bunlara ilave olarak iki otopark alanı ile ilgili olarak da çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor” dedi. 



İŞİN ZOR TARAFI TAMAMLANDI

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yapımı devam eden yer altına 3 katlı, 1.750 metrekare oturum alanı ve toplamda 5.250 metrekare inşaat alanına sahip olacak Belediye Önü Yer Altı Otopark Projesi ile ilgili gelinen son noktaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 
İnşaat yapım çalışmalarının şartnamenin önünde gitmesi için firma tarafından yoğun çaba sarf edildiğini, fore kazıkların çakılması, hafriyat alımı ve zemin demirlerinin döşenmesi işlerinin tamamlandığını aktaran Başkan Günaydın, beton döküm çalışmalarının başladığını söyledi. Beton döküm çalışmalarının çift araçla devam ettiğini dile getiren Günaydın, “İşin zor tarafı tamamlandı. Zemin izolasyonları dahil tüm çalışmalar titizlikle sürüyor. Belediyemizin Fen İşleri Müdürlüğü ile teknik ekiplerimiz inşaat alanında kontrol çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Titiz bir çalışma yürütüyoruz” dedi. 

ÇELEBİLER OTOPARKI 13 NİSAN’DA TEKRAR İHALEYE ÇIKIYOR

Daha önce iki kez ihaleye çıkan ancak gerek ihaleye giren firmalardaki evrak eksikliği, gerekse rekabet koşullarının oluşmaması dolayısıyla iptal edilen 3.600 metrekare oturma alanında uygulanacak, yer altına 4 kat toplamda 14.400 metrekare inşaat alanına sahip Çelebiler Mahallesi Özel İdare eski binası arkasındaki otopark yapım işi 13 Nisan 2015 tarihinde tekrar ihaleye çıkıyor. 
Kamu yararının ön planda tutulduğunu ve buna bağlı olarak ihaleler yaptıklarını söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, en kısa zamanda buranın da ihalesinin tamamlanarak inşaat çalışmalarına başlanmasını arzu ettiklerini söyledi. Günaydın, “Belediyenin ve kamunun menfaatlerini düşünerek hareket ediyoruz. Trafik sorununun çözümü için planlı olarak otoparkların yapılması gerekiyor. Bunları da gerçekleştiriyoruz. Gerek belediyemizin önü, gerekse Özel İdare eski Binası arkasındaki alandaki otoparklarımızın yanı sıra iki otoparkımızın yapımı ile ilgili olarak da çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu. 

GÖKKUBBE FUAR ALANI DA 10 NİSAN’DA İHALEYE ÇIKIYOR

Isparta’da bazı kesimler tarafından ‘yapılamıyor, çürüyor’ şeklinde tenkit edilen Gökkubbe Fuar Alanı ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Gökkubbe için üç kez ihaleye çıkıldığını ancak bu ihalelerin de iptal olduğunu kaydetti. Gökkubbe ile ilgili olarak devamlı tenkitlerde bulunulduğunu hatırlatan Başkan Günaydın, belediye ihale komisyonunun titiz çalışmalar gerçekleştirdiğini, alanın yapımı ile ilgili olarak üç kez ihaleye çıkıldığını ancak bu ihalelerin rekabet şartlarının oluşmadığı ve firmaların eksik evraklarından dolayı iptal edildiğini belirtti. Günaydın, “İhale Kanunu’na göre Gökkubbe ihalelerini iptal etmek zorunda kaldık. Burası üç defa ihale edildi ve iptal oldu. 3 defa 45’er gün kaybettik. Bu alanı tekrar ihaleye çıkardık ve ihalesi 10 Nisan 2015’te yapılacak. Şu ana kadar dosya alımlarından dolayı, ihaleye katılımın yüksek olacağını düşünüyoruz” görüşlerinde bulundu.