OY İSTEMEYE MİNİBÜSLE GİTTİ

Başbakan Davutoğlu'nun 'bayanları görmek istiyoruz' çağrısına kulak veren SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Güvenlik Görevlisi Zübeyde Şibar, adaylık kampanyasını zor şartlar altında yürütüyor.

Oy istemeye minibüsle gitti

40'a yakın aday adayının milletvekilliği listesine girmek için yarıştığı Adalet ve Kalkınma Partisi'nde renkli insanlar da var. Bürokrat, teknokrat, mühendis, işadamı, doktor, memur, eski milletvekili, emekli, ev hanımı, özürlüler ve asgari ücretli işçi. Toplumun her kesiminin aday adaylığı müracatında bulunduğu AK Parti'de listelerin şekilleneceği 7 Nisan'a kadar büyük yarış yaşanacak. Ancak bu yarışı ekonomik gücü çerçevesinde çok mütavazi bir şekilde yürütünler de var. Örnek: 35 yaşındaki SDÜ Güvenlik Görevlisi Zübeyde Şibara.

DAVETE İCAP ETTİM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'bayanlar cesurdur, yüreklidir. Onları her yerde görmek istiyoruz' çağrısına kulak vererek AK Parti'den Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunda bulunan Güvenlik Görevlisi Zübeyde Şibara, asgari ücret geliri doğrultusunda mütavazi bir kampanya yürütüyor. Geçtiğimiz hafta sonunda gerçekleştirilen teşkilat temayülü kapsamında aday adaylarının ilçe teşkilatlarına yaptığı ziyaretler lüks araçlarla gerçekleştirilirken, O minibüsle gitmek zorunda kaldı. Aracı olmayan Zübeyde Şibara, Sütçüler İlçe Teşkilatı'na yapacağı ziyareti ilçeye sefer yapan özel minibüslerle gerçekleştirdi. Minibüsün akşam seferi olmadığı için ziyaretini gündüz gerçekleştiren Şibara, son otobüsle de ilçeden döndü.

SÜTÇÜLER'E MİNİBÜSLE GİTTİ PARTİLİLER SICAK KARŞILADI

AK Parti Milletvekili Aday Adayı Zübeyde Şibara, Sütçüler İlçe Başkanı ve partililerinin minibüs aracılığıyla ulaşımından çok memnun kaldıklarını anlattı. Şibara, "partimizin bize çıkardığı program doğrultusunda Sütçüler'e gitmek zorundaydım. Programım akşamdı ancak Sütçüler'e akşam otobüs seferi olmadığını öğrendim. Arabam yoktu 13.30 minibüsü ile gittim, 15.30'da döndüm. Orada partililerimiz beni çok sıcak karşıladı. Çünkü onlarda benim gibi. Zor şartlar altında geçiniyorlar. Asgari ücretle geçinen, halkın içinden çıkmış bir insanım. Şimdi de otobüse biniyorum. İşime gelirken, giderken otobüs kullanıyorum. Sürekli halkın içindeyim. Diğer ilçelere ziyaretlerimi babamın arabasıyla yaptım. Babam aracını bana verdi, annemle birlikte ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Partililerimizden Allah razı olsun. Bize çok sıcak ilgi gösterdiler. Partililer beni çok güzel karşıladı. Allah razı olsun hepsinden. Halkın içinden gelmek, asgari ücretle geçinmemden dolayı beni anladıklarını söylediler" diye konuştu.

HALKI TEMSİL EDİYORUM

Toplumun büyük bir çoğunluğunun asgari ücretlilerden oluştuğunu belirten Milletvekili Aday Adayı Zübeyde Şibara, "halkın içinden geldiğim için ve halkın çoğunluğu asgari ücretle çalıştığı için destek görüyorum. Üniversitedeki güvenlik görevlisi arkadaşlarım, taşeron firma çalışanı arkadaşlarım bana çok destek veriyorlar. Tıp Fakültesi Hastanesi'nde çalıştığım için her gün yüzlerce insanla görüşüp, onlara yardımcı oluyorum. Halkın adayı olarak görüyorum kendimi" diye sözlerini tamamladı.

2 yıl Isparta Belediyesi'nde 6 yıl da SDÜ'de güvenlik görevlisi olarak çalışan 35 yaşındaki Şibara, 2 çocuk annesi.