Belediye Başkanı Başdeğirmen, mahalle muhtarlarına tavsiyelerde bulunurken bu dönemin yönetim yaklaşımını da ortaya koydu: Oy vermedi diye darılmayacağız, küsmeyeceğiz, dışmalayacağız. ‘Ben bilirim’ demeyeceğiz, konuşacağız, istişare edeceğiz, danışacağız. Seçim döneminde konuşulan konuşuldu, olan oldu ve bitti. Artık önümüze bakacağız. Halkın oy verdiği kişi seçilmiş kişidir. O makamlara saygılı olacağız.

Isparta Muhtarlar Derneği’nin 2014-2019 dönemi üye muhtarlara plaket törenine katılan Belediye Başkanı Başdeğirmen, muhtarlara tavsiyelerde bulunurken kendisinin benimseyeceği yönetim tarzını ve ilkelerini ortaya koydu. Başdeğirmen, “seçim bitti. Ne konuşulduysa orada kaldı. Artık önümüze bakacağız. Oy vermedi diye kimseye küsmeyeceğiz, darılmayacağız. Kimseyi dışlamayacağız, yok saymayacağız” diye konuştu. Başdeğirmen’in mesajları şöyle:

EĞER KAYBETSEYDİM

SEVİNECEĞİM KADAR ÜZÜLÜRDÜM

“Bir seçimi kazandığın zaman ne kadar seviniyorsan kaybettiğinde de o kadar üzülürsün. Bana seçimlerden önce sordular seçimi kaybedersen üzülür müsün diye. Dedim ki kazanırsam şu kadarcık sevinir kaybedersem de şu kadarcık üzülürüm. Olması gereken bu. Vatandaşlar sizi muhtar seçtiler ondan sonraki dönem kararları değişmiş olabilir O yüzden gücenmeyelim darılmayalım. Tepki göstermeyelim. Sizlere bundan sonraki yaşantılarına başarılar diliyorum. Seçilen arkadaşlarımızla devam edeceğiz.

5 YIL ÇABUK GEÇER, KİMSEYİ KIRMAYACAĞIZ

Bakın ben kaybeden kazanan bir çok belediye başkanını arayarak onlardan bilgi alıyorum. Bana yol göstermelerini istiyorum ve öyle güzel fikirler otaya çıkıyor ki. Ben kendimi sanki ikinci dönem belediye başkanıymışım gibi hissediyorum. Yapılacak şeyleri danışarak, istişare ederek anlıyorum. Muhtar arkadaşlarımızda böyle olmalı. Yeni seçilen muhtarlar kendisinden bir dönem önceki veya daha önce muhtarlık yapmış olanlardan fikir almalı. Eğer ben bilirim derseniz 5 yıl sonra yolumuz kesişmez sizinle. O 5 yıl çok çabuk geçer. Bir kişiye diyorsun ‘git kardeşim yarın gel benim işim var’ diye o 5 yıl sonra senin karşına 200 kişi olarak çıkar. Yarın karşına öyle bir çıkar ki gönlünü almak istersin alamazsın. Burada kimseyi küçümsemeden herkese eşit şekilde yaklaşıp ayrıştırmadan hizmet etmek zorundasınız.

6390f557-86fc-4aeb-a52d-1158ad7ee76b.jpg

HALKIN OY VERDİĞİ KİŞİ SEÇİLMİŞ KİŞİDİR

SEVMESEK BİLE SAYGI GÖSTERECEĞİZ

Muhtarın yüzünü belediye başkanı ağartır benim yüzümü ağartacak olan sizlersiniz. Bizler sizlerle uyum içinde çalışmak zorundayız. Sevsek de sevmesek de makamımıza saygı göstermek zorundayız. Şükrü Başdeğirmen’i sevmeyebilirsiniz ama makama olan saygınla onunla olan ilişkini buna göre ayarlamak zorundasınız. Halkın oy verdiği kişi seçilmiş kişidir. Farkımız yok. Birbirimizi tamamlamak zorundayız. Bu ilişkiler Isparta’ya verilecek hizmetin en üst seviyede gelmesi demektir. Olumsuz eleştirilerden daha çok yapıcı eleştirilerde bulunmak zorundayız. İki kişinin konuştuğunu daha sonra kimsenin duymayacağını sanmayın. Bakın seçim döneminde iki kişinin konuştuğu her şey bana geldi. Bunlar geride kaldı. Yok onun yanındaydı. Yok sen onu destekledin. Bunlar bitti. Artık önümüze bakacağız. Eğer ben geçmişe takılırsam hiçbir hizmet yapamayız. Birbirimize sarılmak birbirimizi desteklemek zorundayız. Gücümüzü birleştirmek zorundayız. Bunu yapamazsak başarısız oluruz.

2f37ac6b-e4a2-4386-bc95-17599ddfc81b.jpg

YARINIZDAN FAZLASI BAŞARISIZ OLURSA

BEN ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMİ KAYBEDERİM

Sizlerin yarınızdan fazlası başarısız olursa ben önümüzdeki dönem aday olsam seçimi kaybederim. Aynı şekilde siz de çalışmazsanız göreve gelemezsiniz. Onun için uyumlu bir şekilde çalışmak zorundayız. Görev almayan ve seçilemeyen 17 arkadaşımız ile birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Bakın 31 meclis üyesi adayımız vardı. 16 arkadaşımız kazanamadı. Ben onlarla da görüşüyorum. Aday adayı olup listeye giremeyenlerle de görüşüyorum. Bunlar bizi ileri götürecek şeyler. Sizlerde mahallenizde oy vermedi diye üzülmeyin. O insanlarla sohbet edin. Bundan siz kazançlı çıkarsınız.”

a4ad396d-cabc-4786-9384-caaca9e99bb2.jpg