Belediye Başkanı Hasan Balaman, bir süre önce manav esnafının mahallelerdeki Pazar alanlarını boykot etmesinin ardından sert konuştu. “Bundan sonra benim muhatabım Sebzeciler ve Manavlar Odası Başkanlığı değildir” dedi.

   Bir süre önce Çarşamba pazarını bahane ederek mahallelerde bulunan Pazar alanlarında da sergi açmayan manav esnafına karşı belediye kendi personelini çıkararak halkın ihtiyaçlarını gidermeye başladı. Bilindiği üzere Sebzeciler Manavcılar Odası Isparta"da kurulan 16 pazarı boykot etmiş ve bir hafta boyunca hiçbir alanda sergi açmamıştı. Daha sonra bu pazarlardan 9"unda sergi açma kararı alarak bazı mahallelerde kurulan pazarları iptal etmişti.

    İşte belediye Başkanı da bu boykota karşılık pazartesiden itibaren yeni bir uygulama başlattı. Oda yöneticilerin açmama kararı aldığı mahallelere kendi personelini yerleştirerek mahalle halkının ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor. Belediye Başkanı Hasan Balaman"da bu uygulamayı yerinde görmek için dün Doğancı ve Muzaffer Türkeş Mahallelerinde kurulan pazar alanlarını dolaştı. Pazar alanlarında halkın yoğun sevgisi ile karşılaşan belediye başkanına bir vatandaş belediye başkanının boyunan sarılarak “gerçekten adam gibi adamsın.

     Bugüne kadar ben başka bir siyasi partinin üyesiydim. Bu kararlı tutumun sonucu benim bugüne kadar düşündüklerimden vazgeçirdi. gerçekten manav esnafının önünde dimdik durarak mahallemizdeki pazar yerini personelin vasıtasıyla açtırdın. Gerçekten adam gibi adammıssın. Seni kutluyorum” dedi. Belediye Başkanı Hasan Balaman, belediye personelinin kurmuş olduğu pazar alanında vatandaşlara hitap ederek, “hiç kimse pazar alanlarını kapatamaz. Pazar yerlerinin tespiti belediyeye aittir. Kimse kafasına göre ben burada açarım ben burada açmam diye istediği gibi hareket edemez.

     Bugünden itibaren Sebzeciler ve Manavlar Odasını dikkate almıyorum. Tüm manav arkadaşlarıma sesleniyorum. Odadan almış olduğunuz belgeler iptal edilmiştir. Belediyemizin ruhsat vermiş olduğu tüm pazar alanlarında manavlık yapmak isteyen vatandaşlarımız Zabıta Müdürlüğüne gelerek belgelerini alarak faaliyetlerine başlayacaklardır. Pazar alanları siyaset yapma yeri değildir. buralar halka hizmet alanlarıdır. Kim olursa olsun bu alanlar açılacak. Buraya AK Partiliside, DYP"liside, MHP"lisi de buralardan alışveriş yapıyor” dedi.