Isparta'nın Şarkikaraağaç Belediye Başkanı Mevlüt Özdemir, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin hakkında verdiği 2 yıl 6 ay hapis cezasının onaylanması üzerine İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırıldı.

     Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Haber32 muhabirine yaptığı açıklamada, Şarkikaraağaç Belediye Başkanı Özdemir ile ilgili İçişleri Bakanlığı'nın yazısının Valiliğe ulaştığını bildirdi.
     ''Valiliğe dün gelen görevden uzaklaştırma yazısını bugün Şarkikaraağaç Kaymakamlığı'na gönderdik'' diyen Vali Öner, önümüzdeki günlerde belediye meclisinin toplanarak, kendi aralarında belediye başkan vekili seçilmesini sağlayacaklarını söyledi.


     AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ise Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) belediye başkanlarının görevden düşürülmesi konusunda yetkili olmadığını ileri sürerek, seçim sürecinin tamamlanmasıyla YSK'nın da yetki alanının tamamlandığını söyledi.
     MHP'lilerin itirazı sonucunda YSK'nin bu konuda bir açıklama yaptığını ve İçişleri Bakanlığı'na bir yazı gönderdiğini aktaran Bilgiç, YSK'nin bu yazıda İçişleri Bakanlığı'na belediye başkanının görevden uzaklaştırılması gerektiğini bildirdiğini söyledi.

     Özdemir'in işlediği suç konusunun belediye başkanlığı ile ilgili olmadığını belirten Bilgiç, ''Özdemir, 20 yıldır belediye başkanlığı görevini yürütmekte. İşlediği suç ise ne belediye başkanlığını ne de hizmeti ile alakalı. Tamamen özel bir konu'' diye konuştu.
     MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz da İçişleri Bakanlığı'ndan gönderilen yazının Kaymakamlığa ulaştığını belirterek, ''Kaymakamlığın yazıyı bugün yarın tebliğ etmesi gerekiyor'' dedi.


     Belediye Başkanı Özdemir, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 29 Ocak 2007'de ''Sahte parayı bilerek tedavüle sürmek'' suçundan 2 yıl 6 ay hapis ve 2 bin TL adli para cezasına çarptırılmış, ceza Yargıtay 8. Ceza Dairesi'nce de 8 Temmuz 2009'da onanmıştı.