Özel, “Başdeğirmen ile birlikte 1 Nisan’dan sonra Isparta’da topu konut hamlesini başlatıyoruz” diye konuştu AK Parti Milletvekili Recep Özel, Kanal 32’de İsmail Altunbaş’ın sunduğu birebir programında sosyal konut tartışmalarına değindi. 10 yılda Isparta’da bir tek sosyal konut üretilmediğine dikkat çeken Milletvekili Özel, şunları ifade etti;

DEFALARCA BAŞKAN BUNU ÇÖZ DEDİM

“Herhalde Yusuf Ziya Günaydın’ın Isparta’da müteahhitler yap sat modeliyle kontu ihtiyacını karşılıyor anlayışı vardı. Tabi müteahhitlerin yaptığı konutların alıcısı belirli bir kesim. Ama dar gelirli kesimin konuta ulaşımında engel var. En son Isparta’da sosyal konut anlamında Çünür ve Akkent TOKİ yapıldı. Buralar AK Parti döneminde yapıldı diye Yusuf Başkan buralara hizmet götürmekte imtina etti. Toplu konuta şaşı bakıyordu. Eğer biz dar gelirli vatandaşın kontu sorunun çözemezsek Isparta göç vermeye başlar kiralar almış başını gitmiş, öğrenci sayımız artmış, Kara Havacılık Okul personeli de geldi. Adamın Isparta’ da oturmasının avantajı yoksa niye kalsın. Defalarca Başkan Günaydın’a bunu çöz dedim. Toplu konutta arsa bulamadık. Arsa üretemedik. Yusuf Başkan gerçekçi olmayan yaklaşımlara bunu üstünü marifetle örtmeye çalıştı.

AMELENİN KÖTÜSÜ İŞ BİTİMİNE YAKINI HIZLANIRMIŞ

24 Haziran seçimlerinden önce arsayı bul gel TOKİ Başkanına birlikte gidelim dedim. Bugün Meclis’te karar alıyorlar. Daha bugün ilan ediyorlar. Bunu temmuz meclisinde yapsaydı, TOKİ ‘de de girişimlerini yapsaydı. Ama Yusuf Başkanımızın ufku, kapasitesi bu kadar. Vatandaşın dar gelirlinin konut sorunu olduğu gibi bir derdi yoktu ki, ne zaman seçim atmosferine girdik; toplu konut aklına geldi. Amelenin kötüsü işi bitimine yakın hızlanırmış. Şimdi çıkıp ben bunları zaten yapacaktım. Zaten projemdi. O konuda kendisine tavsiyem ‘Yapamadığını yapamadım diyebilme erdemini göstermesidir. Biz AK Parti olarak Sayın Cumhurbaşkanımız bir takım vaatlerde bulunduktan sonra şundan dolayı yapamadık diyor. Eksikliğimizi kabul etmek bir siyasi erdemliliktir. Yapma iraden vardı yapmadıysan gerekçelerini sunarsın ama vatandaşa zaten yapacaktım demek, yapılmak istenen projeleri itibarsızlaştırmak kendine oy devşirme yöntemi de olmamalı.

SOSYAL KONUTTA 2019’U HAMLE YILI İLAN EDECEĞİZ Bugün TOKİ Başkanımızla konuştum. Şu an 50 bin konutluk TOKİ projesinde biz Isparta olarak yeterli arsa üretemediğimiz için yapılacak konut sayısı çok az. Bakın bugün 70 dönüm yer tahsisi edildi ya. Onu 6 önce yapsaydı Şu anda TOKİ 3 bin konut inşaatına başlamıştı. Yalvaç’ta da TOKİ’miz yok. TOKİ Başkanı , TOKİ gitmeyen yerlerde arsa üretildiği, belediye kendilerine iyi yaklaştığı müddetçe önümüzü açtığı müddetçe sosyal konutları Isparta’nın emrine sunarız dedi.Bunun sözünü verebilirsiniz dedi. İnşallah önümüzdeki dönem TOKİ olmayan ilçelerimizde ve merkezimizde konut projeleri yapılacak. İnşallah Şükür Başkan, sadece TOKİ değil geçmişte BELMAŞ örneğinde olduğu gibi ucuz hatta bedelsiz arsa üretmek marifetiyle de belediye aracılığıyla da konut üretecek. Önümüzdeki yılı biz belediye seçiminden sonra toplu konut hamle yılı ilan ederiz ve düğmeye basarız. Başdeğirmen’in 5 bin konut hedefi var. Bunun da üstüne çıkara düşük gelirle vatandaşın düşük taksitlerle ev sahibi olmasını Isparta merkez ve ilçeler de sağlayacağız. Bunu sözünü de veriyorum.”