Isparta’da yaklaşık 30 belediye kapatıldı, 9 belediye kapatılmaktan kurtuldu. Buna göre, kapatılan belediyeler, seçimden sonra köy statüsünde hizmet alacak. Özel idare kaynaklarıyla verilecek hizmetin detayları da yavaş yavaş netleşmeye başladı.
 
Büyükşehir Yasası kapsamında, nüfusu 2 binin altında olan belediyeler kapatıldı. Buna göre ilimizde yaklaşık 30 belediye köy statüsüne dönüştürüldü, 9 belediye de kapanmaktan kurtuldu.
 
İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, kapatılan belediyelere özel idarenin hizmet götüreceğini söyleyerek, “Nüfusu çok düşmüş olan beldelerin belediye olarak kalması, milletimizin üstünde bir kamburdur” dedi. Zabun, “Birçok beldemiz bazı köylerin köy nüfuslarımızın altına düşmüş durumda. Nüfus yoğunluğu itibariyle. Hala buraların belde olarak varlığını sürdürmesi, her şeyden önce milletimizin üstünde bir kambur bir yüktür. Bu tür yerlerdeki hizmetlerimizi özel idare üzerinden yürütmek mümkünken orada gereksiz yere personel barındırmak, gereksiz yere enerji tüketmek, kaynak israfına yol açar. Dolayısıyla bu süreç doğru bir süreçtir. Sonuna kadar desteklenmesi gerekir” dedi.
 
İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, kapatılan belediyelerin köy statüsünde yeterince hizmet alması için performans ve bütçe görüşmelerinde gereken hassasiyeti gösterdiğini söyledi. Zabun, “28-30 civarında beldemiz belde niteliğini kaybedecek. Seçimlerden sonra normal köy statüsüne alınacaklar. Buralara hizmetleri özel idare götürecek. Özellikle performans ölçütleri ve bütçe görüşülürken, mecliste bir takımkararlar alınırken, buna dikkat edilmesi gerektiğini özellikle
önümüzdeki bir yıllık süreç içinde bu tür beldelere yapılacak yatırımların belediyeye yapılan yatırımolarak algılanmaması gerektiğini, oradaki mevcut düzenin muhafaza edilmesi adına özel idare olarak hizmet götürülmesinin doğru olacağını ifade ettim” dedi.
 
Öte yandan nüfusu 2 binin üstünde olan ve referandumlarla kapanmaktan kurtulan belediyelerin isimleri şöyle sıralanıyor: Çarıksaraylar, Çiçekpınar, Güneykent, Büyükkabaca, Senir, Sav, Kuleönü, Sarıidris ve Hüyüklü.