AK Parti Milletvekili Süreyya SadiBilgiç, Isparta'nın yükseköğrenim öğrencisine güvenli, kaliteli ve ekonomik barınma imkanısunamadığınısöyledi. Son zamanlarda artan apart yatırımlarını olumlu bulduğunu ancak devletin öğrencisini takip ve kontrol anlamında yeterli görmediğini belirten Bilgiç, ilk etapta acilen 10 bin öğrencilik yurt yapılması gerektiğini ifade etti.
 
KYK YURDU MUTLAKA YAPILACAK
 
Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'nün 2013 programındaki 1000 öğrencilik öğrenci yurdunun mutlaka yapılacağını belirten Bilgiç, Spor ve Gençlik HizmetleriBakanı Suat Kılıç'ın gösterdiği tepkiyi doğruladı. Yer sıkıntısından Spor ve Gençlik HizmetleriBakanı Kılıç'ın da haberdar olduğunu belirten
Bilgiç, "SDÜ'nün yer tahsisi işlemi tamamlandıktan sonra bu yatırım Isparta'da gerçekleştirilecek. Bu konuda hiç kimsenin endişesi olmasın. Kredi Yurtlar Kurumu, Isparta merkezde 1000 kişilik ilave yurt yatırıman bu yıl mutlaka başlayacaktır" dedi.
 
DEVLET YURT YAPMAMALI ÖĞRENCİSİNİ KONTROL ETMELİ
 
Aslında devletin yurt yatırımı yapmaması gerektiğini belirten Bilgiç, "ben şahsi olarak devletin yurt yatırımı yapmasına karşıyım. Aslında devlet yatırımı özel sektöre yaptırmalıdır. Devlet de bu özelsektöre dolum garantisi vermelidir. Özelsektör yatırımları yapmalı devlet öğrencisinin güvende ve rahat olduğunu takip etmeli, izlemeli. Öğrencisini kontrol edebilmeli. Şu anda öğrenciler evlerde kalıyor. Kim nerede, nasıl kaldığını bilmiyoruz. Devlet öğrencisini kontrol edebilir duruma gelmeli. Apartlar yapılıyor. Bu apartlar sadece Belediyeden ruhsat alıyor. Burada kalan öğrenciyi takip ve kontrol yapamıyorsunuz" diye konuştu.
 
ÖZEL SEKTÖR İÇİN YER TAHSİSİ YAPILMALI
 
MilletvekiliBilgiç, özelsektör yurt yatırımları için Isparta'da yer imkanı yaratılması gerektiğini de belirtti.
 
İl Özelİdaresi'ne ait Mensuat Fabrikası arkasındaki 130 dönümlük yerin özelsektör yurt yatırımlarına açılması gerektiğini bildiren Bilgiç, "bu konuda gerekli çalışma yapılmalı ve bu alan özel
sektör yurt yatırımlarına açılmalıdır. Burada öğrencilerimizin huzurla, güvenle kalabileceği ortamlar oluşturulmalı. Her türlü ihtiyaç burada karşılanmalı" diye sözlerini tamamladı.