SDÜ Tıp Fakültesi"nde başarılı çalışmalara imza atan Dr. Hasan Çetin Tıp Fakültesinden istifa ederek Özel Isparta Hastanesi çocuk ve yeni doğan yoğun bakım ünitesi doktoru olarak göreve başladı.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi"nde öğretim üyesi olarak başarılı çalışmalara imza atan Dr. Hasan Çetin Tıp Fakültesindeki görevinden istifa ederek, Özel Isparta Hastanesi çocuk ve yeni doğan yoğun bakım ünitesi doktoru olarak göreve başladı.

Dinarın Avşar Köyünden olan Dr. Hasan Çetin Özel Isparta Hastanesi"nde çocuk bölümünü geliştirmek ve yeni doğan yoğun bakım hizmetlerini geliştirmek amacıyla bu karara vardığını söyleyerek, bundan sonra hastalarını Özel Isparta Hastanesinde kabul edeceğini belirtti. 

 
TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ BİR SORUN 


Dr. Hasan Çetin Özel Isparta Hastanesindeki yeni doğan yoğun bakım ünitesi hakkında da bilgi vererek, “Yeni doğan sağlığı Türkiye için halen önemli bir sorundur. Özellikle yoğun bakım gerektiren durumlarda zaman zaman sıkıntılar yaşayabilmekteyiz. En büyük sıkıntı sorunlarla baş edebilecek deneyimli doktor, hemşire ve personel yetersizliğidir. Bunun yanında ekipman yetersizliği de sorun olarak durmaktadır. Sadece alet edevatın yeterli olması da sorunu tek başarına çözmeye yeterli değildir. Çünkü bunları yerli yerinde kullanabilecek personel çok önemlidir” dedi.

PREMATÜRE DOĞUMLAR ARTTI

Prematüre doğumların son yıllarda giderek arttığının altını çizen Dr. Çetin, “Tüp bebek uygulamalarının artması, evlenme yaşının artması ve çalışan kadınlarda çalışma hayatının getirdiği stresler prematüre doğumları artırmaktadır. Prematüre doğan bebekler eski yıllarda çoğunlukla kaybedilirken, gelişen tıbbi uygulamalar ve teknolojik paralel olarak prematüre bebeklerin yeni doğan yoğun bakım ünitelerinde iyi takip edilmeleri sonucu yaşama şansları artmaktadır” şeklinde konuştu.

Dr. Çetin, “Yeni doğan yoğun bakım ünitesinde solunum cihazı desteği, beslenme sorunu olan yeni doğanlarda damardan beslenme uygulamaları, enfeksiyonu olan bebeklerin tedavisi, sarılıklı olan bebeklerin ışık tedavisi ve kan değişimi, metobolik hastalıkların takip ve tedavisi başta olmak üzere tüm yeni doğan hastalıkların teşhis ve tedavisi yapılabilmektedir” bilgisini verdi.

ÖNEMLİ BOŞLUK DOLDURULUYOR
 
Özel Isparta Hastanesinin yeni doğan yoğun bakım konusunda önemli bir boşluğu doldurduğunun altını çizen Dr. Çetin, “Yeni yapılanma ile 14 yataklı bir yeni doğan yoğun bakım ünitesine ulaşması sadece Isparta"nın değil başta Antalya olmak üzeri, Buldur, Afyon için de önemli bir tedavi ve bakım merkezi olarak Yeni doğan bebeklerin hizmet verecektir.

Şuanda yeni doğan yoğun bakım ünitemizde 5 solunum cihazı ve 8 yatak ile hizmet vermektedir. Yeni doğan yoğun bakım ünitemizde yeni doğan bebeklerin her türlü sorunlarının teşhis ve tedavisi rahatlıkla yapılabilecek duruma gelmiştir. Bundan sonra da yapılacak yeni yatırımlarla hizmetin çıtası daha da yukarı çekilecek, bundan da en büyük kazançlı çıkacak olan yeni doğan bebekler olacaktır” dedi.