TBMM Genel Kurulu'nun "Sevgililer Günü" olan 14 Şubat'ta yapılan 63. birleşiminde, CHP'nin isteği üzerine yapılan yoklama, skandal ile sonuçlandı. Genel Kurul'da bulunmayan 29 AKP milletvekilinin adına başkanlık kürsüsüne yoklama pusulası gönderildi. Sahte yoklama skandalına isimleri karışan 29 AKP"liden birinin de Recep Özel olduğu ortaya çıktı.

         Yabancı doktorların Türkiye'de çalışmasını sağlayan tasarının görüşmeleri sırasında CHP yoklama istedi. Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, yoklamayı elektronik cihazla yaptı.

**SALONDA BULUNAMADI

Yoklamada, elektronik cihaza girmekte sıkıntı yaşayan milletvekillerinin Başkanlık Divanı'na pusula gönderme hakkı bulunuyor. Ancak önceki günkü yoklamada kriz yaşandı. Başkanvekili Yakut, durumu tespit etmek için pusulalardaki imzaları tek tek okuyarak, bu vekillerin salonda bulunup bulunmadığını tespit etti. İsim okunarak yapılan bu oylamada, 29 milletvekilinin salonda olmadığı halde kürsüye onlar adına oy pusulası gönderildiği tutanaklara geçti.

 **SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULSUN

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, bugün TBMM Başkanlığı'na bir yazıyla başvurarak, "Sahte oy" skandalından şikayetçi oldu. Anadol, Meclis Başkanlığı"ndan bu olayın savsaklanmamasını ve geçiştirilmemesini istedi. Anadol, TBMM"nin saygınlığına gölge düşmemesi ve işlenen bu suçun cezasız kalmaması gerektiğini söyledi. Anadol, yoklama pusulalarına el konularak Adli Tıp"ta incelettirilmesi, TCK uyarınca resmi belgede sahtecilik suçu işleyen milletvekillerinin tespit edilmesi ve bunların dokunulmazlıklarının kaldırılması için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

**İŞTE İNCELENECEK 29 İSİM

 CHP'nin TBMM Başkanlığı'na verdiği yazıda yer alan, elektronik cihaza giremedikleri gerekçesi ile Başkanlık Divanı'na adlarına pusula gönderildiğini belirttiği AKP milletvekilleri şunlar: "Recep Özel, Osman Aslan, Soner Aksoy, Cengiz Kaptanoğlu, İlhan Albayrak, Fazlı Erdoğan, Ahmet İnal, Halil Aydoğan, Vahit Erdem, Mehmet Faruk Bayrak, Faruk Koca, Mehmet Özyol, Yüksel Coşkunyürek, Mevlüt Akgün, Nezir Nasıroğlu, Mustafa Zeydan, Nurettin Aktaş, İbrahim Hakkı Birlik, Tevfik Akbak, Hasan Kara, Mehmet Ceylan, Cüneyit Karabıyık, Burhan Kılıç, Orhan Taş, Halil Ürün, Hasan Aydın, Süleyman Turgut, Mahfuz Güler, Remziye Öztoprak."