Ak Parti Milletvekili Recep Özel, Kanal 32'de açıklamalarda bulundu. Dereboğazı eylemini değerlendiren Özel, Kent Konseyini eleştirdi. Özel, "kazma küreği esnaftan alsalardı.

Mezarlıklar Müdürlüğü'nden almışlar" dedi.

 

Isparta kamuoyunun bir numaralı gündemmaddesi olan Dereboğazı yoluyla ilgili Kent Konseyinin önderliğinde yapılan eyleme iktidar kanadından ilk tepki Milletvekili Recep Özel’den geldi.
 
Hem Isparta Belediyesine hemde muhalefete yönelik sert açıklamalarda bulunan Milletvekili Özel, Kent Konseyini de topa tuttu.
 
Antalya duble yol projesi için Dereboğazının geri plana atılmasına tepki gösteren Kent Konseyi, Isparta Belediyesi ve muhalefet partilerinin de katılımıyla Sav Kasabası çıkışında kazmalı kürekli bir eylem yapmıştı.
 
Gerçekleştirilen eyleme AK Parti kanadından ilk tepki Milletvekili Recep Özel’den geldi.
 
CHP ile MHP’ye ruh ikizi benzetmesi yapan AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, “Biz o yolu muhalefetten daha çok önemsiyoruz. Dereboğazı 2014 yatırımprogramına alınacaktır” dedi.
 
Antalya Dereboğazı yolunun 35 yılda açıldığını anımsatan Özel, “Turgut Özal bu yolu dernekten aldı devlet yolu haline getirdi. Demirel de açılışını yaptı. 2003’e kadar 6 ay açık 6 ay kapalı kalıyordu. 2 tünel arasında çok büyük heyelan vardı.
 
2003’den şu ana kadar harcanan para var ya belki de duble yol yapacak kadardır. Dibe kadar kaç km beton döküldü.
 
Şimdi yol 12 ay açık hale geldi. Otobüsçüler bize diyor ki Antalya Otogarı Burdur duble yoluna yakın. ‘Bucak-Çeltikçi arasındaki yol bize daha avantajlı olacak’ Bu yol maliyeti daha az, alt yapısı bitmiş, kamulaştırması bitmiş, yapım aşamasına gelmiş.
 
Bu yol da yapılsın, Dereboğazı yolu da yapılsın. Şimdi bu yolu Burdurlular istiyor. Biz istemiyoruz
konumuna geldik. Ben Burdur merkezinden biri olsam, Bucak-Ağlasun-Çeltikçi yolunun kime faydası var? Burdur merkeze mi? Bize mi? Elbette bize var.
 
Bucak-Ağlasun-Çeltikçi ekonomisi bize daha da bağlı hale gelecek. Bu yolun yapılmasını Ispartalı olarak daha çok istememlazım. MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz kazma kürek eyleminde çıktı dedi ki ‘bu yol derhal kapsamdan’ çıkarılsın.
 
Kardeşim sen Isparta milletvekilisin. ‘Bu yol da yapılsın bu yol da yapılsın’ de. Gelincik yolu
da yapılsın. Gelincik yolunu da karayolları yatırım programına alıyor. Burdur’dan buraya yemek yemeğe, hastaneye,  AVM’ye alışverişe geliyorlar.
 
Burdur bizimçok gerimizde. Bu havza da Burdur’da zenginleşecek Isparta’da zenginleşecek.
 
Burdur fakir olsun ben zengin kalayımmantığı yanlış. İkimizde birlikte zenginleşebiliriz. Burdur’a ben şefkat elini uzatırsam Isparta’ya daha çok gelirler giderler. Bunu yaptık Dereboğazı’ndan vazgeçiyoruz diye bir şey yok ki.
 
Dereboğazı yolunda araç sayımları bir daha yapılıyor. Yazın bir daha yapılacak. Ulaştırma Bakanı gelecek noktayı koyacak” diye
 
*** KENT KONSEYİNİ SORU YAĞMURUNA TUTTU
“Kazma küreği alın biz arkanızdan geliyoruz” sözlerinin yanlış anlaşıldığını savunan Milletvekili Özel, “Bunların yolları dert değil, siyasi şov” diye konuştu.
 
Özel’in hedefinde Kent Konseyi de vardı. Kent Konseyinin siyasete alet olduğunu kaydeden Özel, “Belediye eski Başkanı Mehmet Aybatılı dönemindeki hafif raylı sistem projesini Günaydın iptal etti.  
 
Acaba Kent Konseyi bunun için de eylem yapacak mı?” dedi. Kent Konseyi’ni Isparta’nın başka önemli sorunlarını gündeme getirmeye davet eden Özel, “Kent Konseyi Isparta’da ölü doğdu. Baronun, mimarlar odasının temsilcisi yok. Isparta’nın genelini temsil eden bir yapı olmalıydı.
 
Bakın Sav’ın girişinde eylem yaptıkları yer çok pis kokuyor. Ben Isparta Belediyi Başkanına iki kez gittim. Atık tesis tam çalışmadığı için koku oluşuyordu. Sav Belediyesi arıtmadan çıkan atığı kapalı sistemle taşıyacak 4 milyon liralık bir proje yaptı.
 
Çevre Bakanımız ‘Senin nüfusun şu kadar ben nasıl bu projeye destek vereyim. Isparta Belediyesi sahip çıksın destek verelim’ dedi.
 
Ama Başkan’a söylememe rağmen buna sıcak bakmadı ve düğmeye basmadı. Kent Konseyi
bununla ilgili eylemyapmayı düşünüyor mu? Isparta hava kirliliğinde beşinci sırada. Üniversite öğrencileri zehir soluduklarını söylüyor.
 
Hava kirliliği bu ilin sorunuysa Kent Konseyi bu konuda ne düşünüyor?” diye sordu.
 
Milletvekili Özel’in açıklamaları böyleydi. Bu açıklamalara Isparta Belediyesinin, Kent Konseyinin ve muhalefetteki siyasi partilerin nasıl bir cevap vereceği ise merak konusu…