KINAMA

ISPARTA KAMUOYUNA ;


Tek amaçları haber yapmak olan 2 arkadaşımız dün Isparta Devlet Hastanesinde çirkin bir saldırıya uğramışlardır.

Kendini bilmez, adeta gözü dönmüş bu insanlar Kanal 32 Televizyonu çalışanı olan ve Derneğimiz üyeleri Hasan KUZGUN ve İsmail ALTUNBAŞ"a haber maksatlı görüntü aldıkları esnada saldırmışlar, görevlerini yapmalarına izin vermemişlerdir.

Isparta"da, kamuoyunu bilgilendirme amacı ile gece gündüz demeden çalışarak, görevlerini en iyi şekilde icra etmek için çalışan bu basın mensubu arkadaşlarımıza yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyorum.

Öyle ki gazeteciler gücünü halktan almaktadırlar. Çünkü görevlerini kamu adına yapan gazetecilerin tek amacı; halkı doğru bir biçimde bilgilendirmektir.

Isparta Devlet hastanesi gibi Isparta"mızın güzide bir kurumunda yaşanan hadise hayret uyandırıcıdır. Çünkü Ispartalının tamamı tarafından kullanılan böyle bir kurumda, kendisini güvenlik şefi ve temizlik firması şefi olarak tanıtan bu iki yetkisiz insanın orada bir görev için bulunan arkadaşlarımıza saldırma gücünü ve cesaretini nereden almaktadırlar?

Yönetim anlayışı bakımından ISO 9001:2000 Kalite Belgesi alan Hastane yönetimi yaşanan bu olaylara nasıl bir cevap vereceği de ayrıca merak konusudur.

Bilinmelidir ki basın mesleğinde görev yapan arkadaşlarımız bulundukları yerde kamuoyu adına çalışmaktadırlar. Kameralarına saldırdığınız bu arkadaşlarımız yarın yine orada veya başka bir kurumda yine kamuoyu adına haber yapacaklardır.

IGD (Isparta Gazeteciler Derneği) olarak arkadaşlarımıza yapılan bu çirkin saldırıdan dolayı yetkilileri göreve davet ediyor, konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.



Ramazan ACAR
Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı