Toptan fiyatına perakende fabrika satış mağazası olarak halkımıza hizmet veren Hastavuk Isparta bayi, Özkanlar Kavşağı ve Cuma Pazarı şubelerine bir yenisini daha ekledi. Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk, ITSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Isparta Eczacılar Odası  ve Senirkent Yükseliş Vakfı Başkanı Ecz.Uğur Ziya Örmeci tarafından açılış kurdelesi kesilen ve Sağlık İl Müdürlüğü eski  binası karşısında görkemli bir törenle hizmete giren Çelebiler şubesi, açıldığı ilk günden halkın yoğun ilgisini gördü. Açılışa katılan konuklara pişirilip paketlenmiş, sadece ısıtılıp servis edilen ve HasTavuk’un yeni ürünü olduğu belirtilen 100 kilo döner, ekmek arası sunum ve yanında ayranla birlikte  gün boyu halka ikram edildi.

Memleketi  Senirkent’te  kendisine ait tavuk çiftliğinde daha önce üretim yaptığını, sektörde 25 yıllık deneyim sahibi olduğunu  ve son  6 yıldır HasTavuk bayisi olarak hizmet verdiklerini  belirten işletmeci Cevdet Karaçay,’’ Bütün tavuk, gezen tavuk, ileri işlenmiş ve işlenmemiş tüm ürünler, köfte grubu, salam, sucuk grubu gibi geniş bir ürün gamı mevcut.Isparta’da ilk defa kilo ile pişirme hizmetine başladık.Tüketici tarafından büyük ilgi gördü.Özkanlar şubemizde verdiğimiz bu hizmeti yakın zamanda  diğer şubelerimizde de uygulamaya başlayacağız.Halkımızdan yoğun talep gelmesine karşın,konseptimizde olmadığı için alo paket servisi hizmeti vermemekteyiz. Neden HasTavuk derseniz bununla ilgili, Türkiye’nin gerçek kuru kesim tavuğudur derim. Bir kaç firmada kuru kesim olduğunu iddia ediyor ama Avrupa’da ‘’Altın Buluş‘’ ödülü alan aeroscalder  dediğimiz bu teknoloji dünyada  üç firmada, ülkemizde ise sadece HasTavuk’ta uygulanmakta. Bu teknolojiyle tamamen doğal ve en ileri hijyen şartlarıyla kesim aşamasında tavuk suya girmiyor ve tamamen yoğunlaştırılmış hava akımıyla tüyleri yumuşatılıyor.

Ayrıca tavuklar İslami kurallar çerçevesinde elle kesiliyor. Üretim aşamasında da doğal olarak yetiştirilen mısır, buğday, ayçiçeği gibi ürünlerin  el değmeden harmanlanmasıyla hazırlanan  özel bir yemle beslendiği, kesiminde de suyla temas etmediği için farklı bir lezzet taşıyor. Ninelerimizin kesip de sofraya koyduğu özlem duyduğumuz lezzete en yakın lezzet diyebiliriz. Dayanıklı, bozulma süresi en uzun tavuk.Sofranıza hem lezzetli,hem de sağlıklı bir tavuk koymak istiyorsanız bir kere denenmesini tavsiye ediyoruz’’ sözlerini içeren bir açıklamada bulunurken,eşiyle birlikte çalışan  Fatma Karaçay da,’’ Bayiliği aldığımız günden itibaren 6 yıldır eşimle birlikte çalışıyorum. Bir kadın olarak giyinip kuşanıp makyajımı yapıyor, bununla birlikte tavuk parçalayabiliyor ve kızarmış tavuk takabiliyorum. Yani burada yapılması gereken tüm işleri yapabiliyorum’’ diyerek, başarının ip uçlarını verirken, ürünlere ilişkin şu bilgileri paylaştı:’’ Bir kadın çalışanın bulunması hijyen ve düzen bakımından çok önemli.Buna azami ölçüde özen gösteriyorum.

Gıda sektöründe olduğumuz için öncelikli ve en önemli çalışma prensibimiz hijyen. Müşterilerim elemanlar yok mu dediklerinde ben varım ben parçalarım dediğimde şaşırıyorlar. Eldivenlerimi ve önlüğümü takıp tezgaha geçiyor ve kolaylıkla bu hizmeti verebiliyorum. Sonrasında ise müşterilerimizin takdirini alıyorum. Kanat, kelebek, pirzola, sucuk  gibi tavuk ürünlerinin tümünü sunmaktayız. Ayrıca  telefonda verilen  sipariş  üzerine yarım saat kadar kısa bir sürede  tavuğun kanat,kelebek,pirzola gibi  istenilen her kısmıyla ızgara yapıyor, bunun yanı sıra kızarmış tavuk yanına  ev usulü pilav ve lavaşla  hazırladığımız bir menü hizmeti de veriyoruz. Böylece özellikle çalışan hanımlar ve öğrenciler için sofralarına koyabilecekleri sağlıklı hazır bir yemek seçeneği sunuyoruz. Şu anda piyasada en düşük fiyatlar bizde. Çünkü satış mağazasıyız, ayrıca Isparta-Burdur bayisiyiz. Kuru yolumun nasıl yapıldığını ve tükettikleri  ürünlerin üretim koşullarını merak eden müşterimiz için geçen yıl  iki otobüs  yaklaşık yüz kişilik katılımla Balıkesir Susurluk’ta bulunan Has Tavuk üretim tesislerini ziyaret ettik. Rafımızda satışa sunduğumuz ürünlerin üretimini, kuru yolum ve elle kesiminin nasıl yapıldığını merak eden müşterilerimiz için yerinde görüp, gözlemleme fırsatı sunduk. Üretimin her aşamasını görerek fabrikayı gezen müşterilerimiz, gerçekleşen bu ziyaretten son derece memnun kaldılar. Elle kesim olayına inanmıyorduk diyenler, gözleriyle gördükten sonra, ürünlerimizi  daha da bir gönül rahatlığıyla tüketmeye devam edeceklerini söylediler. Güvenilir,sağlıklı, doğal lezzetinde,doğal kokusunda tavuk ve tavuk ürünü yemek isteyen herkes, şubelerimize gelebilir ve hiç tereddütsüz ürünlerimizi tüketebilirler.’’ /Elif AKGÜL