Sütçüler İlçe merkezinde faaliyetlerine devam eden Özmen Ekmek Fırınının en büyük özelliği Sütçüler Belediyesi ile yaşıt olması. 

Fırın 80 yıldır kalitesiyle, müşteri memnuniyetiyle çizgisini bozmadan bugünlere kadar gelmiş. 

Dede Mustafa Özmen tarafından 1938 yılında başlayan üretim, bugün üçüncü kuşak torun Mustafa Özmen tarafından devam ettirilmekte.

Son 27 yıldır fırını işleten torun Mustafa Özmen, işletmenin devamını sağlayacak aileden kimse olmayınca, ekmek fırınını aynı kalitesiyle yaşatabilecek kişilere devretmeyi düşünüyor.

Meslekte çok yorulduğunu, dinlenmek istediğini belirten Mustafa Özmen; “Sütçüler merkeze yakın köylerin ekmeğini de biz pişiriyoruz. Burada pişirilen ekmekler Sütçüler yöresine has memba suyuyla karılan hamurla taş fırınlarda pişirilmekte. Bu özellikleri sayesinde kalite ve damak tadıyla müşterileri memnun etmekte” dedi.

6 kişinin istihdam edildiği fırında kepekli, tam buğday ve sandviç ekmeği, haşhaş ve susamlı nokul çeşitleri pişirilmekte.

Günlük ortalama yaz aylarında 5 bin adet, kış aylarında ise 2500 adet ekmek pişirdiklerini belirten Mustafa Özmen; “Çevre köylerin ekmeğini de biz pişiriyoruz. Herhangi bir köyde evde olmadıkları nedeniyle ekmeksiz kalan birisi olursa, hiç düşünmeden bir ekmek için 15-20 kilometre giderek o evin ekmeğini mutlaka götürürüm. Çünkü ekmek bizim sofralarımızın vazgeçilmezidir. Ben Sütçüler sevdalısıyım, o nedenle para pul düşünmeden bir ekmek için kilometrelerce giderim ve vatandaşı ekmeksiz bırakmam. Ben işime aşığım, ama bedenen ve kafa olarak çok yoruldum. O nedenle ekmek fırınını kalitesini bozmadan devam ettirebilecek kişilere devretmeyi düşünüyorum” dedi.