Belediye Başkanı Günaydın, AK Parti Milletvekili Bilgiç'in Halıkent'tte ortaokul yapılması planlanan okul arsasının 3 yıllığına şartlı tahsis yapılmasına ilişkin eleştirilerine cevap verdi.

ÖZÜR BEKLİYORUM

Valilik makamının veto ettiği, AK Parti Milletvekili Bilgiç'in de engelcilikle suçladığı meclis kararıyla ilgili konuşan Belediye Başkanı Günaydın, "Bu yatırımın önünü açmadır. Engelci diye söylemekle ayıbın daniskasını yapmış oluyor. Veya bilgisizliğin daniskasıdır" dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Basın Kulübü'nde yıkılan Halıkent Lisesi okul yerinde yeni bir okul yapılması için gereken tahsisle ilgili konuştu. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'in yine Basın Kulübü ekranlarından eleştirdiği, Belediye Başkanı Günaydın'ı 'engelcilikle' suçladığı, Valilik makamının da veto ettiği meclis kararıyla ilgili konuşan Belediye Başkanı Günaydın, 'bana yapılan ayıbın daniskasıdır' dedi. 

YATIRIM İÇİN FIRSAT VERİYORUZ

Belediye Başkanı Günaydın, Halıkent'teki okul yeri arsasının tahsis kararıyla ilgili yapılan eleştirilere şu cevabı verdi:

Halıkent'teki okul yeri ile ilgili '3 yıllığına tahsis edilmiş, nasıl ihale edebilirim' diyorlar.  Biz aldığımız kararla 'Hızlı bir şekilde yapın' diyoruz. Fırsat vermek gibi bir şey. Devletin en üst makamındaki bir insanda kibarca 'bize engel olunuyor' diyor. 'Yusuf Ziya Günaydın demiyor da Isparta Belediyesi engel oluyor' diyor. Bir cuma namazı sonrasında halka bile söylüyor. 'Isparta Belediyesi arsa verirse Yedişehitler'e okul yapabiliriz' diyor.  Yine diyor ki 'müze yapıyor bir yere. Herşeyiyle tahsis ettik, adam yapıyor. Devlet onun işini görüyor, bu bizim işimizi görmüyor' diyor.  Müze için verilen arsanın tahsisi 2  yıl için. 2 yıl içinde yapamazsam geri alacaklar. 'Yapacaksan yap, yapmayacaksan yapma' demektir. Ben bu karara kızmıyorum. Çok doğru bir karar. Hazine 2 yıl sonda yapamazsam geri alacak. Ben projelerini hazırladım, ihaleye çıkıyorum. 2 yıl değil, bana 1 ay bile yeter.

TEŞEKKÜR BEKLERKEN...

Bizim aldığımız karar 3 yıl sonra arsanın geri alınacağı anlamına gelmiyor. Tahsis ve önünü açma. Bu yatırımın önünü açmak demektir. Sayın Bilgiç bu konuda haberdar değil. Teşekkür edilecek konuda bizi itham ediyor. 'Ben bunları yeni öğrendim. Teşekkür ederim  bizim önümüzü açtın' deyip benden özür dilemesi gerekiyor. 'Isparta'nın eğitimine yardımcı oluyorsun' demesi gerekiyor. Büyük bir ihtimalle bu konuyu bilmiyor.

ENGELCİ DEMEK AYIBIN DANİSKASIDIR

Bu yatırımın önünü açmadır. Kaçıncı devre milletvekilimiz sin bunları bilmeniz ve bu şekilde konuşmamanız gerekiyor. Engelci diye söylemekle ayıbın daniskasını yapmış oluyor. Veya bilgisizliğin daniskası. Lütfen gel kardeşim tanış olalım, dost olalım. Konuşalım. Sorunları birlikte çözelim. 

ISPARTA EĞİTİMİNDE SEVİYEYİ YÜKSELTEN ISPARTA BELEDİYESİ'DİR

Isparta'nın eğitim seviyesinin yüksek olmasının nedeni Isparta Belediyesi'dir. 1999 yılında ilk belediye başkanı olduğum dönem bir seferde 18 ayrı okul yerini Milli Eğitim'e tahsis ettik. Bizim verdiğimiz arsalar  sayesinde 18 ayrı okul yapıldı. Eğitimin fiziki sorunu çözümlendi. Isparta tekli öğretime geçtiyse Isparta Belediyesi'nin sayesindedir."