Çetin; son dönem, terminal bakım, palyatif bakım aynı terimler. Kanser hastaları için “ölümden önceki son 3-6 aylık süreyi kapsar. Avrupa’da kanserli hastaların son dönemleri için evde bakım hizmetleri ve palyatif bakım merkezleri  çok ileri düzeyde. 
Kanser hastalarının son dönemlerinde özellikle şiddetli ağrı, beslenme sorunları, yatak yaraları, büyük abdes ve idrar torba bakımları, solunum sıkıntıları, ölüm korkusu, depresyon gibi şikayetleri yoğunlaşır. Bu sorunlarla hasta yakınları başedemez. Muhakkak süretle profesyonel destek vermek gerekir. Bu amaçla palyatif bakım merkezleri ve yatak sayıları artırılmalıdır. Evde bakım hizmetleri profesyonel sağlık çalışanları tarafından ve sürekli verilmelidir.
Bir başka önemli konu ise il dışından gelen kanser hastalarının tedavi ve takip sürelerinde (kemoterapi - radyoterapi- tetkikler yapılırken) barınma ve beslenme sorunlarının giderilmesidir. Bunun için hasta otellerinin (misafirhane diyebiliriz) olması gerekmekmedir. Bu imkan sağlanmalı ve mümkünse ücretsiz olmalıdır. Yine bu dönemde hastası ile ilgilenmek zorunda olan serbest meslek sahiplerinin ekonomik mağduriyetleride  giderilmelidir.'' İfadelerinde bulundu.