Özellikle pandemi döneminde yerel medyanın öneminin birkez daha ortaya çıktığını ifade eden Karahan: ‘Medya olarak hem pandemiyle hem de maddi sıkıntılarla mücadele ediyoruz. Resmen can çekişiyoruz’ dedi. 
Geçtiğimiz yıl 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Siyasilere, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerine, Esnaflara, Bürokratlara ve Vatandaşlara seslenen Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan bu yılda aynı sitemini dile getirdi ve ‘Isparta medyası her geçen gün kan kaybediyor. Sesiniz, kulağınız ve gözünüz olan medyaya sahip çıkın’ dedi.  
Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, meslektaşlarının gününü kutladı. 


Isparta yerel medyasının ne yazık ki yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirten Şevket Karahan; medya camiasıyla markası haline gelen Isparta bu alanda artık kan kaybetmeye başladı dedi. 
IGC Başkanı Karahan mesajında, “Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz ve pandemi en çok yerel medya sektörünü etkilemiştir. Bizleri sadece 10 Ocak tarihinde hatırlamayın. Bizler sizlerden sadece hakkımızı istiyoruz. Yerel medyayı abone olarak destekleyin ki hem sesimiz hem de sesiniz duyulsun. Medyanın yok olması demek şehrin yok olması demektir. Bütün sektörlerin yerel medyaya sahip çıkmalarını özellikle istiyoruz” dedi.


Isparta medyasında aktif olarak çalışan bütün basın mensuplarının birer gönüllü halk elçisi olduğunu ifade eden Karahan: “Çalışan arkadaşlarımızın tek dertleri Isparta ve evleridir. Bu arkadaşlarımız yayın kuruluşlarının ekonomik olarak zorlandığı şu günlerde büyük fedakarlıklar yapmaktadırlar. Hepimizin gayesi Isparta ve evlerimize helal lokma götürmektir. Biz sadece yerel medyanın abone ve reklamla desteklenmesini istiyoruz.  Her bir çalışanımız gazete sahibinin evladı ve kardeşidir. Evlatlarımızın ve kardeşlerimizin zor durumda kalması bizleri ziyadesiyle üzmektedir. Isparta’nın çocuklarına sahip çıkmak hepimizin borcudur. Eminim ki gazete, televizyon, internet haber sitesi ve radyo sahiplerinin şu anki tek derdi, çalışanlarının geçimlerini sağlamak, borçlarını ödemektir. El birliğiyle bu zorluklarında üstesinden gelebiliriz. 1 yıla yakındır boğuştuğumuz Koronavirüs nedeniyle manevi olarak da yıpranan çalışanlarımızın artık ayakta durmaya mecali kalmamıştır. Şehrimizde ve ülkemizde medyanın önemi sadece zor ve sıkıntılı günlerde bilinmektedir. Özellikle pandemi de sağlık çalışanlarından sonra en zor görevi medya, polis ve askerimiz üstlenmiştir. Bu meslek gruplarına halkımızın da sahip çıkması gerekmektedir” Dedi. 


KRİZLE BOĞUŞUYORUZ
Isparta medyasının birkaç yıldır ekonomik krizle boğuştuğunu ifade eden IGC Başkanı Karahan, “2018 yılının ikinci döneminde dövizin büyük oranda artışı ile ülkemizde ekonomik kriz yaşanmıştır. Bu krizden maalesef büyük oranda yerel medya sektörü etkilenmiştir. Ülkemizdeki üretim yapan kağıt fabrikalarının kapatılması, dış güçlerin ekmeğine yağ sürmüş, ham maddesi kağıt olan yerel medyayı ve çalışanlarını yok olma aşamasına getirmiştir. Kağıt ve sarf malzemelerine ortalama yüzde 500 zam gelmiş ve sektörü içinden çıkılmaz hale getirmiştir. Zaten kıt kanaat geçinen yerel medya sektöründeki yöneticiler ve çalışanlar bu krizde çaresiz kalmışlardır.” dedi. Isparta medyasında görevli meslektaşlarının da gününü kutlayan Şevket Karahan, ‘Bugün bizim dayanışma ve kenetlenme günümüzdür’ dedi.