Okullarda diploma parası alınıyor. Isparta"da bazı okullarda zorla diploma parası alınıyor iddiaları yer almaya başladı. İdareciler bankalara açtırdıkları hesap numarası ile velilerden diploma parasını bankaya yatırtıp dekont istiyor.

Eğer diploma parası bankaya yatmadığı ve dekont idarecilere götürülmediği halde diploma verilmiyor

“Para alanın canına okurum”

Ortaöğretim ve lise okullarından mezun olan öğrencilerden diploma parası alınıyor iddialarına cevap veren Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz; “Zorla diploma parası alanın canına okurum” dedi

İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, bazı okullarda diploma karşılığı para alınıyor iddialarına cevap verdi. Yılmaz, diploma parası için herkes gücü yettiğince para ödeyecektir. Belli bir miktar yoktur diye konuştu.

Bankaya para yatırıyorlar

Öğrenci velilerinin bankaya para yatırdıkları ve makbuz karşılığı diploma aldıkları iddia ediliyor. İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz bu konuda kesin ve net bir cevap vererek; “Diploma parası için herkes gücü yettiğince okula yardım için bir miktar para verebilir. Bunu vermekte zorunlu değildir” şeklinde konuştu.

“Gönlünden ne koparsa”

İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, vatandaşın gönlünden ne koparsa verebileceğini ama vermek istemeyenlerin ise zorlama imkanlarının bulunmadığını söyledi. Yılmaz; “Gönül işi bu velilerimiz gönlünden ne koparsa versin. Vermek istemeyene de zorla diploma parası vermek zorundasın diye bir şart koşulmuyor. Zorla diploma parası alan okul idarecilerin de canına okurum” diye konuştu.

“İsteyen verir istemeyen vermez”


Diploma alırken 5-10 YTL gönlünden ne koparsa verebilirler diyen İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz, “Versin demiyoruz, verebilir diyoruz” dedi. Yılmaz; “Belli bir miktar söylemiyoruz. İsteyen para verebilir isteyen vermez. Zorla diploma parası alanın canını okurum. Böyle bir şart koşulmuyor. Velilerimiz bu konuda rahat olabilirler” diyerek sözlerine son verdi.