PARALARINI ALAMAYAN İŞÇİLER ORTADA KALDI

Şarkikaraağaç’ta İçme Suyu projesini alan firmanın sahibi, iddiaya göre ortadan kayboldu. Firma çalışanları yaklaşık 15 gündür paralarını alamadıkları için beş parasız kaldı ve Müteahhit firma tuttuğu evin de kapılarını zincir ile kilitleyince ortada kaldılar.

    Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen işçiler paralarının ödenmediğini ve mağdur olduklarını iddia etti. Şarkikaraağaç Belediyesinin İller Bankası aracılığı ile yaptırdığı “İçme Suyu Şebeke Değişim İsale Hattı yapım işini alan müteahhit firmanın iş verdiği çalışanları firma sahibi H.Ö, iddialara göre hak ediş paralarını alıp işçilerin paralarını ödemedi. Kendi iş makinesi ile birlikte çalışan işçiler yaklaşık 15 gündür beş parasız ortada kaldı.

Firmanın Kerkük mahallesinde kiraladığı evde kalan işçiler, kaldıkları evlerin de Müteahhit firma tarafından kapıları zincir ile kilitlenince beş parasız ortada kaldıklarını iddia ettiler. Beş parasız sokakta kaldıklarını belirten işçilerden Sinan Karaç “Yaklaşık 15 gündür orta da kaldıklarını iddia ederek, çevredeki vatandaşların yardımları ile karınlarını doyurduklarını, Müteahhit Firmanın hak edişi alarak ortadan kaybolduğunu, Firma tarafından Kerkük mahallesinde tutulan evlerden de sokağa atılarak, kapılarını firma yetkilileri tarafından zincir ile kilitlendiğini söyledi.

Karaç; Cebimizde 5 kuruş paramız yok. Ben Çorum’dan geldim, firmada 18 Bin TL alacağım var, alamadım. Firma yetkilileri ‘İller Bankasından hak edişlerini çekmesine rağmen bizim paramızı ödemedi. Ortada beş kuruş parasız kaldığımız gibi firma yetkilileri tarafından da kaldığımız evden kapı dışarı edildik” dedi. Bir başka çalışan Menderes Belgiç ise Çorum’dan kalktık, Şarkikaraağaç’a İçme Suyu proje işinde çalışmaya geldik.

Yanımda getirdiğim diğer arkadaşların ücretlerini ödeyebildiğim kadar kendi cebimden ödedim, Müteahhit firma sahibi H.Ö.’den paramızı alamadık. Burada 5 parasız kaldım. Ne ailemin yanına gidebiliyorum ne de diğer getirdiğim arkadaşların geriye kalan paralarını ödeyebiliyorum”dedi.

FATİH DEMİRTAŞ ŞARKİKARAAĞAÇ