Isparta’nın giriş noktasında, IYAŞ önünde bulunan parkın yenileme çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kapsamında parka kültürel ve tarihi değeri ile Isparta’yı simgeleyen çeşitli objeler konuyor. Parkın yapımı belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğünün imkanları doğrultusunda devam ederken, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Park içerisinde bulunan ve 29 metre yüksekliğe sahip, altı köfke, üzeri ise ahşaptan inşası devam eden saat kulesinde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bu parkımızda şehrimizi en iyi şekilde temsil edecektir” dedi.

Belediye olarak parkın yapımını park ve bahçeler müdürlüğünün kendi imkanları doğrultusunda gerçekleştirdiklerini dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Parkımızın içerisine kültürel heykeller ve objeler yerleştiriyoruz. Bu parkımızın yapımının tamamına yakını el işçiliği ile yapılıyor. Parkımız için yapılan objeler bittikçe yerlerine konuyor. Parkımızın ortasında geniş bir meydan bulunuyor. Bu parkımız kuru kuruya değil, bir şeyler anlatan, içerisinde tarihi ve kültürel değerleri barındıran bir parkımız.

Parkımız içerisinde ayrıca bir de saat kulemiz bulunuyor. 29 metre yüksekliğe sahip saat kulemizin alt bölümü köfke, üst bölümü ise Ahşap Sanat Atölyemizde bir yıl önce yapımını tamamladığımız ahşap üzerine gül motiflerinin işlemelerinden oluşacak. Türkiye’de ilk kez ahşaptan bir saat kulesi olacak. Bu saat kulemiz Türk Milletinin özgürlüğünü de anlatacak. Üzerinde Ayyıldızlar olacak. Türk Milletinin özgürlüğünü, geçmişini ve geleceğini anlatacak. Kaybolan ahşap sanatımız da yine böylece bu saat kulemizde görünecektir. Bu ahşapların ve köfke taşlarının üzerinde şehrimizi simgeleyen Isparta gülleriyle donatıldı. Isparta’mız her yerde, her zaman hem canlı, hem de tüm eserlerimizde gülü kullanıyoruz. Bu eserler Isparta’yı en iyi şekilde anlatacaktır. Bu güzelliklerin Isparta’mıza hayırlı olmasını diliyorum” görüşlerinde bulundu.