Parlamentolararası Birlik (PAB) Genel Kurulu, cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi ana gündemiyle İsviçre'nin Cenevre kentinde toplandı. PAB 131. Genel Kurulu'na Türkiye'den, PAB Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık ile Parlamento heyeti katılıyor.

Çığlık, Genel Kurulun açılışının ardından AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, bu yılki ana gündemin, kadına karşı şiddetin önlenmesi ve kadının temsilinin yükseltilmesi olduğunu belirtti. "Biz Türkiye olarak kadınlar için çok şey yaptık, anlatacak çok şeyimiz var" diyen Çığlık, "Kadına karşı şiddetin önlenmesi için birçok şey yaptık ve kadınların korunması için birçok merkez açtık.

 Milletvekilleri olarak da hukuksal altyapının oluşturulması için birçok şey yaptık. Burada, bunları anlatacağız" ifadelerini kullandı.  PAB'ın gündeminde IŞİD terör örgütünün de olduğunu belirten Çığlık, "Bizi de çok yakından ilgilendiren bir IŞİD sorunu var, terör sorunu var. Bununla ilgili de acil gündem maddesi oylanacak" dedi. Birliğin 162 ülkenin parlamentolarından oluştuğuna işaret eden Çığlık, Kobani'de IŞİD teröründen kaçıp Türkiye'ye sığınanlar hakkında Türkiye'nin yaptığı çalışmalarla ilgili de diğer ülke temsilcilerini bilgilendireceklerini vurguladı.  Kobani'den gelen 200 bin kişi için Türkiye içinde kamplar kurulduğuna vurgu yapan Çığlık, taraf ülkeler ve bu sorunla Lunabet bağlantılı ülkelerle de Türkiye'nin yaptığı çalışmaları görüşeceklerini ifade etti.  Çığlık, toplantıdaki diğer gündem maddelerine ilişkin de "Bazı ülkelerin silahsızlanma ile ilgili önerileri var. Filistin davası var. Filistin bizim de çok üzerinde durduğumuz bir konu. Bunları 4 gün içerisinde değerlendireceğiz" dedi. Toplantıya Türk grubu olarak Çığlık ile beraber AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Mehmet Sağlam ve Sevde Beyazıt Kaçar, AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter, MHP Isparta Milletvekili Süleyman Nevzat Korkmaz katıldı. 

Bağımsız 162 ülkenin parlamentolarından oluşan PAB, çalışmalarını Birleşmiş Milletler ile işbirliği içerisinde yürütüyor. - Cenevre